Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Călătorie în Iordania, tărâmul dintr-o altă dimensiune

Pentru mulți turiști, Iordania înseamnă Petra, sau ”țara sfântă”, însă destinația reprezintă mai mult decât atât... Minuni ale naturii și dovezile unui trecut zbuciumat, dune uriașe de nisip roșu ca focul, plaje idilice și ape de cristal, acestea sunt doar câteva dintre ingredientele pentru care este recunoscută țara din Orientul Mijlociu.

Enigma nabateenilor

În pustiul deșertului, ascuns de dune și înconjurat de liniște, se ridică smeț, în ciuda timpurilor moderne, unul dintre cele mai importante orașe antice ale lumii. Petra sau așa numitul ”oraș din piatră” al Iordaniei, este un adevărat muzeu în aer liber, unde construcțiile sculptate în rocă brută sunt adevăratele minuni ale țării. Nabateeni au ridicat cu misticism acest oraș, uitat de timp, care astăzi, se află pe listele patrimoniului mondial UNESCO. Morminte, catedrale, temple închinate zeităților și drumuri pavate cu piatră de culoarea mierii, toate aceste minuni se găsesc adăpostite în enigmaticul oraș, simbol al Iordaniei.

Frumusețea Petrei, nu a rămas trecută cu vederea. Locul a servit ca platou de filmare, pentru mai multe producții renumite, printre care ”Transformers” sau “Indiana Jones și ultima cruciadă”.

Jerash, orașul roman bine păstrat

O călătorie în Iordania, fără să vizitezi unul dintre cele mai bine conservate orașe romane, ale lumii, este incompletă. Coloane mărețe și temple închinate zeilor stau mărturile în fața a mii de turiști veniți din toate colțurile lumii. Săpăturile arheologice au scos la iveală o mulțime de artefacte din Epoca Bronzului, dovedind importanța orașului și prosperitatea lui.

Amman, între istorie și modernitate

Oraș al contrastelor, Amman te poartă către o lume a basmelor. Modernitatea este combinată perfect cu trecutul tumultos al capitalei Iordaniei, iar viața de noapte este extrem de variată. Chiar dacă este un oraș unde se pune mare preț pe trecut, vei găsi aici o mulțime de cluburi, restaurante și resorturi de lux, dar și situri arheologice și ruine ale unor temple antice.

de Mădălina Isar

Sejur Iordania- Early Booking 10%. Pentru mai multe detalii recomandam www.cocktailholidays.ro si www.aerotravel.ro .

Recomandari