Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Călătorie în timp, în Rhodos

Nu ai cum să reziști în fața tentantei insule grecești Rhodos, care te surprinde cu peisajele sale desprinse din paradis și orașele peste care timpul a trecut fără să lase semne. Pasionat sau nu de trecutul său zbuciumat, insula te poartă într-o aventură de neuitat în vremurile când Cavalerii Ioaniți ridicau aici clădiri fortificate și castele impresionante.

Locul protejat de UNESCO

Descoperă orașul medieval al capitalei Rodos la o plimbare la ceas de seară, când amurgul colorează fiecare clădire vopsită în culorile mierii, iar agitația de peste zi se rărește. Este momentul cel mai prielnic când poți vizita cea mai veche și valoroasă parte a insulei, care se află în patrimoniul mondial UNESCO. Valoarea sa este inestimabilă, iar frumusețea sa unică. Te vei surprinde străbătând străzile pietruite până în miez de noapte, când briza răcoroasă a mării te va trimite la culcare, amintindu-ți că a doua zi trebuie să o iei de la capăt.

Fondat în anul 408 î.e.n orașul Rodos are formă de amfiteatru, cu străzi largi și protejate de ziduri fortificate. Mult mai târziu, orașul avea să intre în posesia Ordinului Cavalerilor Ioaniți care au dezvoltat o mai bună apărare a porturilor, dar și a orașului ridicând aici o cetate cu ziduri groase și turnuri de veghe.

Locul de unde poți vedea cel mai bine marea

Palace of the Grand Masters este cel mai bun exemplu de construcție care a rezistat timpurilor moderne. Cu o arhitectura în stil gotic și influențe bizantine Castelul Marilor Maeștiri nu contenește să ne uimească chiar și în zilele noastre. Zidurile și turnurile de apărare cu bastioane fortificate s-au păstrat extrem de bine, iar terasele din blocuri uriașe de piatră sunt locurile perfecte de unde poți vedea nesfârșita mare, în toată splendoarea ei.

de Mădălina Isar

Sejur Rhodos

Hotel Luxury Suites 4*- de la 475 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

Recomandari