Călătorie în timp în țara piramidelor și a templelor magnifice

Pentru cei mai mulți dintre turiști, Egipt este locul de văzut măcar o dată în viață, iar acest lucru se datorează în special siturilor arheologice unice în lume, ascunse de nisipul deșertic, sfidand parcă cu orice preț regulile timpului și ale naturii...

Simbol al mitului și al legendelor, Egipt te înfioară și te uimește în același timp, aici se împletesc armonios istoria cu modernitatea și relaxarea cu numeroasele posibilități de petrecere a timpului liber. Și tot aici, contrastul peisajelor este mai evident decat în oricare parte a lumii.

Circuit exotic cu Europa Travel

Orașele vibrante domină linia de orizont a cerului, iar plajele albe se întind precum perlele de-a lungul Mării Roșii, completand unele dintre cele mai frumoase peisaje exotice. Din inima deșertului înșelător se ridică mandre cele mai importante temple pe care omenirea le-a găzduit vreodată – mari piramide care se învart după soare, edificii care se întind pe mii de ani vechime, dar totuși se găsesc într-o stare de conservare intactă, și una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, care a supraviețuit vremurilor moderne.

Descoperă Egipt într-un circuit complet de la Europa Travel, turoperatorul low-cost care în această primăvară a lansat în premieră cele mai noi circuite cu avionul în locuri exotice la tarife imbatabile și servicii ireproșabile, prin cel mai iubit program – Tropicana Exotic Low-Cost.

Descoperă cele trei mari piramide!

Un circuit în Egipt trebuie neapărat să includă cateva vizite istorice, iar prima oprire este pe Platoul Gizah unde răsar din deșertul precum mierea, cele trei mari piramide realizate după legile Universului și impozantul Sfinx fără nas.

Cea mai mare dintre ele, Piramida lui Keops este totodată și singura minune a lumii antice care a supraviețuit, realizată între anii 2700-2500 Î.Hr,din aproximativ 2.300.000 de blocuri uriașe de piatră. Ultimele săpături arheologice au arătat că pe platoul Gizah, mai stau ascunse zeci de piramide și morminte ale muncitorilor care au lucrat la ridicarea mărețelor temple.

Cea mai mare colecție de artefacte egiptene

De aici te poți îndrepta către Cairo, capitala care te înfioară cu al său trafic fără ”reguli”, dar care te conduce într-o lume de poveste, o dată cu vizitarea Muzeului de Egiptologie – unul dintre cele mai mari muzee ale lumii, care găzduiește cea mai mare colecție de artefacte egiptene.

Găsești aici peste 120.000 de mii de piese, mai bine de 27 de mumii regale și o mulțime de comori din mormantul celui mai tanar faraon din toate timpurile, Tutankhamon. De altfel, sarcofagul și masca de aur ale regelui Tutankhamon sunt cele mai mari atracții ale muzeului, fiind singurul mormant al unui faraon, care a fost găsit în stare intactă.

Dacă ai poftă de lecții mult mai lungi de istorie, ai la dispoziție Valea Regilor unde se regăsesc cele mai multe morminte ale faraonilor și ale nobililor care făceau parte din Noul Regat Egiptean. Urmat de Luxor, considerat cel mai mare muzeu în aer liber din lume. Nu te limita doar la atat, pornește într-o croazieră pe Nil, firul cel dătător de viață, pe malul căruia se îngrămădesc o mulțime de temple impozante.

Citește și
Colaj de fotografii cu Gabriela Prisăcariu și Dani Oțil în timp ce țin în brațe copilul. Băiatul se numește Luca Tiago
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
barbat dormind intr-un pat alb
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Mai multe articole

De Mădălina Isar

Circuite exotice

Circuit Egipt: Cairo - Croaziera Pe Nil & Hurgada – tarif 609 euro/persoana, 11 zile (3 nopti in Cairo, 1 noapte pe tren pe ruta : Cairo-Aswan, 3 nopti in Hurgada, 3 nopti cazare pe vas), cazare la hoteluri 4*-5* cu mese prevazute in program, transport avion, tururi cu autocar, bilete intrare la obiectivele turistice, asistenta turistica si ghid local. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri