Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Sibiul, loc de popas pentru calfele calatoare

Zeci de tineri din Germania, Elvetia si Franta readuc la viata mestesuguri stravechi zilele acestea, la Sibiu. Orasul din Ardeal este doar un popas dintr-o calatorie initiatica devenita traditie pentru tineri aflati la inceput de drum in taine precum tamplaria sau sculptura in piatra.

Zeci de tineri proaspat initiati in tainele unor mestesuguri stravechi vor da viata Cetatii din Sibiu, intre turnurile Olarilor si Dulgherilor. In aceasta zona a orasului, unii tineri prelucreaza lemn, metal, iar toti trecatorii sunt invitati sa vada ce iese din mainile lor. Meseriasii poarta costume traditionale si pot fi usor diferentiati prin culorile pe care le imbraca. Tamplarii sunt imbracati in negru, iar pietrarii poarta haine albe.

Sibiul e doar un popas in calatoria calfelor. In drumul lor, incearca sa se descurce fara bani si sa lucreze in folosul comunitatilor pe care le viziteaza. Primesc in schimb gazduire si masă.

Potrivit traditiei germane, calfele calatoresc trei ani si o zi in jurul lumii.o parte dintre tineri au mai fost la Sibiu, iar altii sunt aici pentru prima data. Cu totii vor ramana la noi in tara pana la sfarsitul verii.

Recomandari