Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

CAMERA ASCUNSA! Culmea spagii: Bani pentru o cazare decenta pe litoral!

Preturile la cazare pe litoralul romanesc sfideaza orice regula a bunului simt. Desi in multe cazuri conditiile sunt sub limita decentei, camerele de hotel fiind paraginite si fara frigider sau aer conditionat, hotelierii cer si 300 de lei pe noapte, adica cat o camera intr-un hotel de 4 sau, chiar, 5 stele in Grecia sau Turcia. Mai mult, preturile se schimba de la o zi la alta, asa ca, potrivit zicalei, "socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ".

Chiar daca in Mamaia s-au deschis o multime de hoteluri si baruri de lux, inca mai exista si hoteluri in paragina. Iar situatia se amplifica pe masura ce se merge spre sud, atingand cote maxima in fosta "perla" a litoralului romanesc de dinainte de Revolutie, Statiunea Olimp, unde celebra tripleta de hoteluri Panoramic, Amfiteatru si Belvedere sunt intr-o stare avansata de degradare. Dar, cum vara este una extrem de calda, iar cum gradul de ocupare anuntat de hotelieri este de 100%, o camera poate fi greu de gasit si acestia profita, chiar daca conditiile si serviciile oferite sunt sub asteptari.

Concret, oficial, gradul de ocupare pe litoral este in week-end de 100%, iar pe parcursul celorlalte zile ale saptamanii, de 98%, conform cifrelor inaintate de hotelierii din cadrul Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTR)

"Succesul din acest an al litoralului romanesc il depaseste chiar si pe cel din 2008, cand Romania inca nu cunostea criza, iar puterea de cumparare a populatiei era mult mai mare. Revenirea turistilor romani pe litoralul autohton se datoreaza eforturilor facute de hotelieri si de turoperatori de a oferi conditii mai bune si de a mentine preturile la niveluri comparabile cu cele ale concurentei straine. In plus, a inceput sa functioneze si in Romania un all inclusive de calitate care este foarte cautat de familii", potrivit FPTR.

Foto: geolocation.ws

Recomandari