Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Cazare de lux in hotelurile ecologice

Cand te gandesti la hoteluri eco-friendly, nu iti imagina corturi fragile, servicii de calitate scazuta si lipsa facilitatilor. Ai parte de lux si confort, chiar si atunci cand calatoresti verde. Iata cateva hoteluri din intreaga lume, cu un angajament de durabilitate care promit relaxare in bine-meritata vacanta.

Crowne Plaza Copenhaga Towers din capitala Danemarcei are un concept inovator, care aduce beneficii atat hotelului si oaspetilor lor. De obicei, atunci cand mergi la centrul de fitness al hotelului, ai de lucru cu numeroasele calorii acumulate de la bunatatile bucatariei locale. La Crowne Plaza, bicicleta ta genereaza energie electrica, dar castigi si o masa gratuita. Doua biciclete cu pedale sunt conectate la generatoare de furnizeaza astfel energie electrica hotelului. Orice persoana care genereaza 100 kilowati/ora folosind bicicleta, primeste, in schimb - o masa in valoare de aproximativ 28 Euro. Bicicletele au ecrane care permit utilizatorilor sa urmareasca evolutia lor si sa vada cata energie electrica au generat. Trebuie sa fii intr-o forma fizica relativ buna pentru a produce pana la 100 kilowati in 60 de minute. In afara acestui concept ingenios, hotelul este primul din Danemarca care obtine energie electrica din surse regenerabile si durabile. Panourile solare si apele subterane bazate pe sistemul de racire si incalzire ajuta Crowne Plaza la conservarea resurselor pretioase.
Citeste despre mancarea ecologica din Grecia pe TV Travel!

Six Senses Hideaway Samui, Thailanda: vei realiza ca esti intr-o statiune de lux in momentul in care vei fi intampinat de majordomul privat la intrarea in Six Senses Hideaway Samui. Inconjurat de plante indigene, ape spumante si insule, nu e de mirare aceasta proprietate detine un angajament de ecologie. Una dintre initiativele Six Senses este crearea unui biodiesel pentru reducerea emisiilor de CO2. Tot la acest hotel se filtreaza si se recicleaza apele, iar clientii sunt educati cu privire la modul in care pot ajuta mediul si cultura locala, printr-un curs gratuit de cultura thailandeza. Oaspetii se simt bine si la masa pentru ca Six Senses Samui foloseste fructe si legume crescute in propria gradina. Incearca un tratament spa de relaxare, care foloseste plante medicinale, aloe vera şi citrice.

Rafayel este un hotel de lux eco din Londra care are misiunea de a dovedi ca nu trebuie sa compromita calitatea si confortul, atunci cand alegi cazarea verde. Oaspetii se bucura de un crang de bambus, care a fost plantat pentru a oferi cu 35% mai mult oxigen decat alte tipuri de arbori, precum si tratamente spa organice, mini-bar cu bunatati, vinuri si cocktail-uri organice. Rafayel promoveaza bicicleta si excursiile in canoe ca moduri de a explora Londra.
Afla care sunt urmatoarele hoteluri eco pe TV Travel!

De Steluţa Năstase

Recomandari