Cele mai importante obiective turistice din Europa se închid din cauza coronavirusului

Pandemia de coronavirus va avea grave efecte asupra economiei globale. Inclusiv asupra turismului. Cele mai importante obiective turistice au anunţat deja că se închid. Vorbim de Disneyland Paris, cel mai faimos parc tematic din Europa şi celebra catedrala Sagrada Familia din Barcelona.

Disneyland Paris, cel mai vizitat parc tematic din Europa se închide până la finalul lunii martie, conform Observator.tv. Compania a luat această măsură pentru e preveni răspândirea virusului care face victime de la o oră la alta. Măsura a fost luată la doar câteva ore după ce compania a spus că va închide începând de duminică parcurile tematice din California şi Florida.

Pandemia va închide şi cea mai cunoscută catedrală din Barcelona. Este vorba de Sagrada Familia, vizitată anual de peste 4,5 milioane de turişti. Decizia vine ca o lovitură sub centură pentru patronii din turism care vor avea pierderi colosale. Speriaţi sunt şi angajaţii cafenelelor din zonă, care se tem că vor rămâne fără clienţi.

Totodată, Spania a închis toate muzeele din ţară. Printre ele se numără şi muzeul Prado din Madrid, care nu a mai fost închis de 80 de ani. Mai exact din timpul Războiului Civil Spaniol.

Printre cele mai mari monumente turistice din lume care şi-au închis porţile din cauza virusului se numără şi Coloseumul din Roma. Altă dată asaltat de vizitatori, cel mai impresionant amfiteatru din perioada Imperiului Roman pare acum părăsit.

Virusul le va da planurile peste cap şi aventurierilor. Urmând exemplul Chinei, Nepalul a suspendat eliberarea permiselor de ascensiune pe Everest.

Închiderea celor mai importante monumente turistice va avea efecte grave asupra turismului şi a economiei globale. Ieri indicele bursier Dow Jones a avut cea mai neagră zi din 1987.

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri