Cele mai impresionante construcții fortificate din Mallorca

 

Renumită pentru plajele cu nisip fin alb-auriu din golfuri turcoaz, înconjurate de vegetație luxuriantă și stanci impozante, Mallorca este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Europa.

Dincolo de frumusețea sa pitorească și de atracțiile naturale, cea mai mare insulă spaniolă este un magnet pentru pasionații de istorie care găsesc aici orașe și sate medievale din piatră, atmosferă regală, palate, castele și fortărețe impozante, demne de explorat.

Castelul Bellver – reședința regală

Într-o pădure de pini la circa 100 de metri deasupra nivelului mării, domnește una dintre cele mai sompuoase construcții medievale din Palma de Mallorca. Zidurile exterioare întărite de bastioane și turnuri de observație, înconjoară o grădină exotică încantătoare în mijlocul căreia tronează reședința de vară a Regeului Jaime al II lea de Aragon. Castelul este decorat cu statui romane, arcade gotice și coloane octagonale ce îi dau locului un farmec aparte, desprins din basme.

Palatul Almudaina – bijuteria maură

Cetatea de origine romană a fost fortificată de către mauri și reproiectată mai tarziu de către trei regi. Palatul Almudaina se găsește față în față cu magnifica catedrală gotică La Seu – cu superbe coloane și decorațiuni proiectate de marele arhitect catalan Antoni Gaudi. Curțile interioare ale fortăreței găzduiesc trei turnuri concepute pentru a servi ca palate regale pentru rege și regină și un salon elegant dedicat evenimentelor culturale.

Castelul Alaro – construcția din secolul al XIII lea

Dacă îți place să cutreieri munții, în inima lanțului Serra de Tramuntana găsești ruinele fortificate ale castelului Alaro ridicat de maurii care au ajuns aici pentru a se proteja de invadatori. Fortărețele de necucerit domnesc la peste 800 de metri altitudine, fiind înconjurate de măslini sălbatici și vegetație mediteraneană.

Mănăstirea-Sanctuar Lluc Escorca

Cel mai important loc de pelerinaj din Mallorca, dintr-o vale pitorească din partea de nord a insulei, datează încă din secolul al XIII lea. Mănăstirea Lluc este o construcție fortificată realizată din piatră galbenă provenită din imensa stancă Puig de Massanella, care domină drumul dintre Palma și Sa Pobla, aproape de biserica medievală. Mii de pelerini din toată lumea vin aici pentru a se ruga la ”La Moreneta” – o statuie ce o înfățișează pe Fecioară, fiind considerată făcătoare de minuni.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Mallorca

Hotel Palma Mazas 2* - tarife de la 505 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica.  Detalii pe www.christiantour.ro  sau la telefon 021.270.00.99.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe