Cele mai spectaculoase plaje din Santorini

 

Fașii înguste de nisip în nuanțe de roșu ca focul. Plaje albe străjuite de pereți calcaroși ce domină împrejurimile mării. Zone de coastă cu pietre negre precum abanosul sau din prundiș argintiu ce sclipește în razele soarelui. Santorini oferă o gamă largă de plaje impresionante, unele dintre cele mai exotice de la Marea Mediterană.

Cea mai romantică destinație grecească, Santorini te surprinde prin ale sale peisaje boeme cu superbe construcții realizate pe caldera vulcanică, ce îți oferă imagini de poveste asupra Mării Egee și a vulcanului adormit. Cupolele albastre ale bisericilor medievale și piscinele săpate în stancă din vilele neoclasice sunt doar cateva dintre simbolurile de drept ale insulei Santorini. Dacă ești în căutarea zonelor exotice de vis, nu trebuie să călătorești pană la capătul lumii pentru a te relaxa pe plaje cu nisip cărămiziu sau în ape de un albastru precum safirul. Cea mai populară insulă din Ciclade are cateva fașii de nisip unice pe care merită să le descoperi.

Kokkini Ammos – Plaja Roșie

La poalele sitului arheologic Akrotiri și la numai 12 km distanță de orașul Fira, se întinde cea mai impozantă dintre plajele grecești: Red Beach. Muntele roșu din lavă vulcanică pietrificată domină fașia din prundiș cărămiziu, asigurand umbra în zilele fierbinți de vară. Arcul calcaros ce sclipește în soare și golful cu apă de safir, formează un tablou cromatic impresionant. Această plajă atrage în fiecare vară mii de călători străini, dornici să se fotografieze într-un cadru de vis.

Aspro Paralia – Plaja Albă

Nu departe de Plaja Roșie, accesibilă doar de pe mare, se întinde Aspro Paralia – o plajă din mici pietre albe ca spuma laptelui, izolată într-un golf azuriu, din care țașnesc la propriu stanci de un alb pur și arcuri calcaroase cu forme sculptate de vant, soare și apa sărată. Pentru că este una dintre plajele sălbatice ale insulei Santorini, White Beach nu este foarte cunoscută de turiști, tocmai din acest motiv, aceasta îți oferă un plăcut sentiment de izolare, odată ajuns aici.

Katharos – Plaja Neagră

La capătul drumului care te conduce în Oia, cea mai boemă așezare din Santorini, ți se dezvăluie în fața ochilor cea mai sălbatică plajă din pietre vulcanice negre, din Grecia. Katharos îți oferă priveliști unice asupra apusului și ape cristaline de un albastru ce se identifică cu cerul.

Tou Christou To Thermi – Plaja Multicolor

Dacă vrei să ai parte de peisaje dramatice și să te relaxezi într-o zonă virgină puțin călcată de turiști, mergi în zona Megalochori. În interiorul calderei vulcanice se așterne o plajă din pietre prefect șlefuite negre, gri și albe, dominată de stanci roșii și negre, unde în timp s-au format un fel de băi în lava pietrificată, iar izvoarele termale compun un spa natural impresionant. La plaja Tou Christou To Thermi poți ajunge doar la pas pe o potecuță stramtă sau cu barca. Aproape de această fașie de nisip splendidă, sculptată în stanca cărămizie se află o mică capelă alb-albastră, cu același nume.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Santorini

Hotel Poseidon Beach 3* - tarife de la 451 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro  sau la telefon 021.270.00.99.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe