Căutare Live

Circuit în ținutul mafiei siciliene și spre insula lui Napoleon Bonaparte

Sicilia, Sardinia și Corsica, trei insule gătite în straie pastel ce stau ancorate în apele turcoaz ale Mediteranei, cu orașe istorice și porturi cosmopolite, plaje premiate și sate de pescari autentice, te așteaptă să le descoperi într-o singură vacanță de 11 zile de la Europa Travel.

Sicilia, grădina raiului

Păzită de vulcanul activ, Etna și scăldată de apele cristal ale Mediteranei, insula Sicilia este o destinație pitorească cu aer medieval și atmosferă de poveste, prima dintre insulele pe care le vei descoperi în acest circuit de la Europa Travel. Pe aceste meleaguri înconjurate de portocali, lămâi și viță de vie s-au turnat o mulțime de filme celebre cu și despre mafioți, dintre care și Nașul. Însă, nu doar cinefilii își găsesc aici destinația preferată pe care să o exploreze, pasionații de istorie ori turiștii dornici de relaxare poziționează insula Sicilia în topul destinațiilor de văzut măcar o dată în viață.

Dacă încântătoarea Catania cu aerul său medieval este cel mai bun punct de plecare în croaziere spre vulcan, Palermo este locul unde istoria se simte la orice pas, încântătoarea Taormina îți rezervă cele mai multe surprize. Mica perlă de pe coasta de est a insulei a atras de-a lungul timpului nume sonore din industria artei și a literaturii.

Combinația unică dintre Muntele Tauro, Marea Ionică și Vulcanul Etna îi oferă Taorminei un farmec aparte datorită căruia marele Goeth a numit acest loc ca fiind ”paradisul pe pământ”. Urcă cu funicularul în orașul vechi unde se află bijuteriile istorice rămase mărturie din vremea când Taormina era o puternică așezare grecească. Simbolul orașului este Teatro Greco – un amfiteatru grecesc bine întreținut de unde marea se vede în toată splendoarea sa.

Taormina a rivalizat mereu cu Siracuza, ba chiar la un moment dat Dionisios I de Siracuza a cucerit acest ținut fertil numindu-l Rauromenio. În acest circuit de la Europa Travel, vei putea descoperi opțional și orașul Siracuza care timp de 500 de ani a fost centrul puterii grecești din Sicilia. Teatrul Grecesc, parte din UNESCO, este cel mai mare de pe insulă, însă vei găsi aici și alte situri arheologice deosebit de importante, multe dintre clădiri au fost realizate după modelul clasicelor temple ale Atenei.

Sardinia, perla din largul Mediteranei

”La Sardegna non è Italia!”, așa obișnuiesc sardinieni să spună despre insula lor magnifică din inima Mării Mediterane. Și deși Sardinia este mult diferită de tot ce ai văzut probabil în Italia, atmosfera nu diferă prea mult de Sicilia. În ultimii ani, tot mai mulți turiști poposesc pe Coasta Smeralda cu plajele sale spectaculoase și apele cristal. În Orașul Soarelui, Cagliari ce este tiscit de monumente istorice și în pitorescul Alghero ce încă păstrează farmecul catalan din timpul când așezarea pescărească se numea Barcelonetta. Ajuns în Sardinia nu poți rata o croazieră până Grotta di Nettuno, o peșteră albastră spectaculoasă.

Corsica, acasă la Napoleon

Din Santa Teresa Gallura, o stațiune pitorească cu superbe căsuțe tradiționale și vederi spre Strâmtoarea Bonifacio, în acest circuit e la Europa Travel vei putea traversa cu ferry spre Corsica, o insulă muntoasă ce face parte din teritoriul Franței chiar dacă se laudă cu atmosferă și tradiții puternic influențate de Italia.

Bonifacio este separat de insulă printr-o fâșie lungă de calcar, însă locul este celebru mai ales pentru Scara Regelui Aragon cu cele 187 de trepte săpate în stâncă ce fac legătura între mare și orașul vechi, despre care se spune că ar fi fost realizate într-o singură noapte de trupele Regelui Aragon în anul 1420 ...

Portul principal Bastia te va fascina de la prima vedere mai ales datorită centrului Terra Vachia cu pasajele sale ascunse și aleile interconectate, ce este dominat de Catedrala Sfânta Maria din secolul a XV lea, o bijuterie a stilului baroc cu un turn vizibil din toate punctele cetății.

Citește și
colaj de fotografii cu Florin Opriţescu, care a murit la 42 de ani.
Florin Opriţescu a murit la 42 de ani. Era cel mai cunoscut actor român care juca în producţii spaniole: Un gigant cu inimă de aur
Florin Opriţescu a murit la 42 de ani. Era cel mai cunoscut actor român care juca în producţii spaniole: Un gigant cu inimă de aur
geena davis, imbracata in blugi mai largi decat ea, coboara din masina desculta, si poarta pe cap o esarfa albastra
Actrița Geena Davis, neglijentă și cu picioarele goale, la cumpărături. Cum arată actrița după divorțul de Reza Jarrahy
Actrița Geena Davis, neglijentă și cu picioarele goale, la cumpărături. Cum arată actrița după divorțul de Reza Jarrahy
colaj de fotografii cu nicole cherry care a nascut o fetita sambata
Cum arată Nicole Cherry după naștere. Artista s-a filmat pe patul de spital și a vorbit tuturor despre fiica sa
Cum arată Nicole Cherry după naștere. Artista s-a filmat pe patul de spital și a vorbit tuturor despre fiica sa
Mai multe articole

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale 2018

Circuit Sicilia - Sardinia - Corsica – Tarif: 1099 Euro/persoana, 11 zile (3 nopti in Catania, 1 noapte in Cagliari, 1 noapte in Alghero, 1 noapte in Santa Teresa di Gallura, 2 nopti in Bastia, 1 noapte in Milano, 1 noapte pe ferry Palermo-Cagliari), cazare la hoteluri de 3*, tururi cu autocar conform program, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Ziua Naționala a Frantei 2019. Top 5 orașe de vizitat în vacanța de vară... 3 locuri în care să NU te duci în vacanță! Sunt printre cele mai periculoase din lume...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri