Live acumFilm: Avionul condamnatilor
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Corfu, o insulă pe sufletul tău!

Cea mai verde insulă grecească este o alegere inspirată pentru o vacanță de vară prelungită. Plajele din pietriș sau nisip fin sunt scăldate de ape cristaline și liniștite, protejate de palmieri înalți, chiparoși mândri și lămâi parfumați.

Paleokastritsa, stațiunea modernă cu plaje late

Cel mai renumit orășel al insulei este străjuit de falnicele dealuri acoperite de vegetație luxuriantă. Este cunoscut în special pentru zona portuară unde se găsesc cele mai multe restaurante și cafenele cochete, unde poți servi preparate proaspete pe bază de pește și fructe de mare. Peisajele stațiunii sunt fără cusur, iar cele trei plaje principale ale stațiunii au atât nisip fin cât și prundiș. Locul se laudă cu încă o plajă idilică la care se poate ajunge doar cu barca. Dacă vrei să-ți cumperi suveniruri, îți recomandăm eșarfele, foarte colorate și cu modele înflorate, sunt perfecte pentru nopțile mai răcoroase la malul mării.

Afionas, un sătuc antic fermecător

Una dintre cele mai vechi așezări ale insulei îți poartă pașii spre trecut. În centrul satului vei găsi clădiri antice încremenite în vremurile de odinioară. Străduțele șerpuitoare decorate pe ici-colo cu ghivece de flori și cafenele elegante, te conduc spre mare. Este cel mai liniștit loc de pe insulă unde poți scăpa de grijile cotidiene. Dacă tânjești după delicii tradiționale, salatele și plăcintele sunt cele mai bune din zonă.

Roda, satul cu peisaje decupate din paradis

Cu aer ușor medieval, Roda te invită să-i descoperi bijuteriile bine păstrate. Cărările nebătute ascund peisaje pitorești și case modeste dar fermecătoare. Dacă vrei să faci plajă, coboară pe colina brodată de flori încântătoare care te va conduce către adevăratul paradis al insulei.

Agios Gordios, grădina verde a insulei

Pădurile de pini și vegetația specifică insulei plonjează dramatic în apele de smarald ale așezării Agios Gordios. Este una dintre cele mai fermecătoare localități grecești care te cucerește prin autenticitate. Plajele sunt late, iar intrarea în apă se face lin, ceea o face atât de renumită în rândul familiilor cu copii mici.

de Mădălina Isar

Sejur individual Corfu

Vila Valentinos 2*- de la 40 de euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport individual. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031.226.33.25

Recomandari