Costa Brava: plaje, distracție și istorie

 

Perfectă de vizitat alături de cei mici, Costa Brava este o combinație delicată între mare și munte, cu o atmoferă medievală și numeroase atracții pentru turiștii dornici de vacanțe active.

La doar o oră distanță de Barcelona, se întinde cea mai sălbatică regiune de coastă din Spania, unde stațiunile moderne au luat locul satelor de pescari pitorești, neștirbind însă din farmecul de altă dată al locurilor binecuvântate de natură.

Vegetația luxuriantă cu roci spectaculoase, golfurile cu ape smarald și plaje idilice, alături de fortărețele care sfidează timpul, sunt doar câteva dintre atuurile Costa Bravei, locul pe care orice pasionat de călătorii trebuie să-l descopere măcar o dată în viață.

Cele mai populare locuri din Costa Brava

Tossa del Mar se indentifică ca fiind cea mai populară stațiune din Costa Brava, unde plajele aurii se întind la baza unei cetăți impozante care domină așezarea. Aici vei putea vizita singurul oraș medieval din Costa Brava: Vila Vella. Centrul istoric datează din secolul al XIV lea și găzduiește turnuri cu creneluri și cilindrice, iar în cel mai înalt punct al orașului pot fi zărite ruinele Mănăstirii Santa Maria de Ripoll, declarată monument istoric.

Dacă ești în căutarea locurilor care vibrează noapte de noapte, vizitează Lloret de Mar, cea mai tinerească și cosmopolită dintre stațiunile care se întind pe coasta Mediteranei. Aici se găsesc cluburile glamour, discotecile în aer liber și tavernele pescărești unde se mănâncă cele mai bune fructe de mare. Localurile de noapte sunt renumite pentru decorurile inspirate din producțiile hollywoodiene, dar și pentru petrecerile în ton cu decorațiunile. La mare căutare sunt party-urile cu pirați și show-urile cu lasere.

Relaxare în satele pitorești

În ultimii ani, Costa Brava a devenit o destinație tot mai căutată de seniori dar și de turiștii dornici de relaxare pe plajă. Cei mai mulți dintre ei aleg o escapadă în satul Blanes, supranumit și poarta de intrare în Costa Brava, unde liniștea și peisajele pitorești domină fosta așezare pescărească. Plaja albă se întinde pe mai bine de 4 km, prilej excelent pentru băi nesfârșite de soare sau sporturi acvatice în golful cu ape precum smaraldul.

 

De Mădălina Isar

Oferte de vacanta Costa Brava

Hotel Bondia Mundial Club 3* - tarife de la 611 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe