Croazieră de poveste în jurul insulei Lefkada

 

Înconjurată de stanci albe ca spuma laptelui și o linie de coastă spectaculoasă compusă din mici pietricele albe precum boabele de orez, de la Marea Ionică, Lefkada este fără îndoială una dintre cele mai irezistibile destinații de vacanță din Europa.

Farmecul său venețian combinat cu atmosfera cosmopolită și tradițiile grecești bine păstrate, alături de peisajele marine încantătoare o plasează în topul destinațiile de explorat cel mai bine într-o croazieră de neuitat alături de cei dragi.

Cele mai populare locuri din Lefkada

Dacă îți plac plimbările lungi pe mare poți să te îmbarci pe un iaht din portul pitoresc al capitalei Lefkas, unde se stang cele mai multe vase de croazieră, dar și bărci tradiționale de pescari cu picturi grecești care îi oferă locului o notă aparte.

Cea mai populară croazieră este turul insulei care include opriri la cele trei plaje – simboluri ale locului: Kathisma, Egremni și Porto Katsiki, unde poți înota în apele lagunelor turcoaz sau să te relaxezi pe prundișul alb strălucitor.

De aici poți naviga către cel mai sudic punct al insulei Lefkada, către Capul Doukato, marcat printr-un far înalt din anul 1890, la capătul unui drum șerpuitor care urcă pe un deal înverzit de unde ai parte de cele mai fabuloase panorame asupra mării. Acest loc este unul de legendă, se spune că marea poetă din Lesbos, Sappho s-a aruncat de aici în apele Mării Ionice pentru că a încălcat taina căsătoriei.

Croazieră spre cele șase insule vecine

Pentru o plimbare lungă poți alege turul celor șase insule, aflate în apropiere de Lefkada. Aceasta include pranz pe vapor și vine la pachet cu cele mai frumoase peisaje marine care ți se întipăresc în minte. Opririle sunt dese, în golfuri turcoaz unde poți vedea fundul mării chiar și la cativa metri adancime. Dacă nu-ți plac scufundările poți alege croaziera cu vasul cu podea din sticlă. Prima oprire este în Kefalonia în cel mai pastelat orășel – Fiskardo, urmat de Ithaca – insula eroului Ulise, unde preaiubita sa soție l-a așteptat timp de 20 de ani pentru a se reîntoarce din Războiul Troian.

În fața ochilor ți se revarsă, sălbatica insulă Meganisi unde se află celebra peșteră pe jumătate scufundată în mare numită Papanikolis. Nu departe de aici se întinde paradisul grecesc al faimosului Onassis – insula Skorpios aflată astăzi în proprietatea unui milionar rus, unde peisajele virgine dominate de stanci învelite cu pini, te vor hipnotiza. Ancorate de apele Mării Ionice, la mică distanță se regăsesc insulițele virgine Scorpio Sparti și Madouri.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Lefkada

Hotel Tropicana Inn – tarife de la 224 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro  sau la telefon 021.270.00.99.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe