Cum să economisești bani când rezervi bilete de avion online

Chiar dacă încă nu dă niciun semn, primăvara se apropie cu pași repezi, aducând cu ea zile însorite și o dorință arzătoare de vacanță. Așa că te-ai hotărât. Cum mai cresc puțin temperaturile, cum îți vei lua câteva zile de concediu ca să pleci la plajă în Tenerife, să bei o cafea în Istanbul sau să vizitezi Turnul Eiffel.

Chiar dacă încă nu dă niciun semn, primăvara se apropie cu pași repezi, aducând cu ea zile însorite și o dorință arzătoare de vacanță. Așa că te-ai hotărât. Cum mai cresc puțin temperaturile, cum îți vei lua câteva zile de concediu ca să pleci la plajă în Tenerife, să bei o cafea în Istanbul sau să vizitezi Turnul Eiffel.

Până atunci, trebuie să-ți rezervi din timp biletul de avion. Iar asta poate fi costisitor dacă nu știi câteva trucuri. După ce, în sfârșit le-ai rezervat, ai grijă să apelezi la o firmă profesionistă de transfer aeroport Otopeni pentru a te asigura că începutul călătoriei tale este unul frumos și fără probleme. În articolul pe care urmează să-l citești, îți vom oferi câteva sfaturi prețioase pentru a economisi mai mulți bani pe biletele de avion.

Modul Incognito îți e cel mai bun prieten

Toate site-urile se folosesc de câteva mici unelte numite cookies pentru a-ți salva istoricul și a personaliza mai bine conținutul pe care îl vezi. Nimic neobișnuit până aici. Doar că firmele prin care rezervi bilete de avion se folosesc de ele pentru a-ți afișa prețuri mai mari de fiecare dată când intri pe site-urile lor. Când le vizitezi site-urile în Incognito, cookie-urile nuîți vor putea salva informațiile și, prin urmare, vei vedea prețuri mai mici.

Nu te rezuma la un singur site

Când îți cauți bilete de avion, îți recomandăm să consulți ofertele mai multor site-uri. De multe ori, vei găsi aceleași destinații la prețuri total diferite. Cele mai recomandate sunt agregatoarele, adică cele care compară prețurile venite de la mai multe firme diferite și care îți vor sugera cele mai ieftine opțiuni.

Prima a zi a săptămânii are cele mai bune oferte

Cu siguranță, atunci când îți cauți bilete de avion, faci tot acest “studiu de piață” în timpul săptămânii, pentru ca mai apoi să contactezi firmele în weekend. Însă atunci când îți cumperi biletele online într-o sâmbătă, sunt mari șanse să plătești mai mult decât trebuie. Este un lucru bine știut că prețurile se modifică de la o zi la alta sau, câteodată, chiar de la o oră la alta. În general, nu e recomandat să-ți cumperi biletele în weekend.

Dus-întors cu aceeași firmă? Nu chiar.

Au trecut vremurile în care cumpăram bilete dus și întors de la aceeași firmă. Uită de loialitate și economisește niște bani cumpărând un bilet dus de pe un site și unul întors de la o firmă diferită. Din nou, prețurile variază atât de mult încât mai mult ca sigur vei găsi alternative diferite.

Setează alerte de preț

Știi deja unde vrei să călătorești dar nu te grăbești să-ți cumperi bilet. Multe site-uri de profil oferă și posibilitatea de a te informa pe mail în legătură cu oferte și schimbări de preț. Costurile biletelor de avion fluctuează de la o zi la alta și de aceea, e mai bine să fii informat constant.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/flight-airport-airplane-plane-34631/

Ultimele știri