Cum să profiți la maximum de weekend când nu poți pleca din oraș

 

Aștepți cu nerăbdare să vină weekendul ca să te deconectezi de la muncă și să te relaxezi. Chiar dacă nu poți pleca într-o vacanță din varii motive - nu vrei să cheltui mulți bani, nu vrei să petreci mult timp blocat în trafic - nu înseamnă că nu te poți distra în propriul oraș sau chiar acasă.

Dacă ai un plan bine pus la punct, vei reuși să te simți bine în cele două zile cât pentru o săptămână întreagă. Iată câteva activități pe care le poți programa în cele două zile, singur sau alături de prieteni:

Gătește un nou fel de mâncare

În timpul săptămânii, cel mai probabil îți comanzi des mâncare sau prepari ceva rapid. Dar în weekend îți permiți să te răsfeți cu o mâncare delicioasă, pe care să o gătești cu plăcere. Încearcă o friptură marinată în vin pe care să o lași să se frăgezească la foc mic în cuptor și un tort pavlova, cu bezea, cremă delicioasă de vanilie și fructe.

Cheamă-ți prietenii la o seară de jocuri

Este foarte important să petreci timp de calitate cu prietenii pentru că te ajută să menții aceste legături importante și chiar să scapi de stres. Organizează o seară în care să vă distrați cu diferite jocuri captivante: Activity, Catan, Jenga sau Cards against humanity.

Dacă ești fumător, probabil nu vrei să întrerupi jocul ca să ieși la o țigară pe balcon. Optează pentru un dispozitiv IQOS care nu scoate fum, deci hainele tale nu vor prinde un miros de tutun și nici nu vei risca să scapi scrum pe canapea. În plus, nici nu va trebui să întrerupi jocul ca să ieși afară să fumezi.

Mergi la patinoar

Chiar dacă afară este foarte frig sau e plin de polei pe jos, există totuși un avantaj: este deschis la patinoar. Adună-ți familia sau grupul de prieteni și mergeți să vă distrați pe gheață. Nu uita să te îmbraci gros și să porți neapărat mănuși pentru a preveni accidentările.

Mergi la săniuș

Te poți bucura de zăpada abundentă și fără să mergi câteva ore cu mașina până la cea mai apropiată pârtie. Ai nevoie doar de un deal și o sanie, o planșă sau chiar o pungă. Sigur vei găsi un teren în pantă în cel mai apropiat parc, unde să te dai pe derdeluș.

Implică-te în acțiuni de voluntariat

Îți poți rezerva două ore din weekend pe care să le petreci ajutându-i pe cei nevoiași. Te vei simți bine știind că ajuți lumea să devină mai bună. Verifică ce opțiuni de voluntariat există în orașul tău (centre de bătrâni, copii, adopții animale) și alege ce ți se pare mai potrivit pentru tine.

Învață ceva nou

Nu îți poți petrece tot timpul doar muncind, ai nevoie și de un hobby care să te ajute să te dezvolți și să te relaxezi. Poți încerca să înveți să dansezi, să deprinzi tehnici de olărit, să faci fotografii și multe altele. Participă la cursuri alături de alte persoane, îți va fi mai ușor să evoluezi.

Încearcă o activitate plină de adrenalină

Dacă îți place adrenalina, trebuie să știi că ai și alte opțiuni în afară de sărit cu parașuta sau cu parapanta, pe care le poți face chiar în orașul tău. Încearcă o oră de tras cu arma la poligon, te vei distra încercând să nimerești centrul țintei și, de ce nu, îți va potoli setea de adrenalină.

Nu ignora mișcarea

Orice tip de mișcare te ajută nu doar să fii într-o formă fizică bună, ci și să te simți mai relaxat și fericit: corpul tău va produce endorfine după antrenament, cunoscute drept moleculele fericirii. Ai multe opțiuni: să mergi la sală, să faci yoga acasă sau doar să mergi la o simplă plimbare prin oraș.

Mergi la o sală de jocuri

Dacă tot vorbeam de mișcare, o poți face într-un mod și mai plăcut: mergând la o sală de jocuri alături de prieteni sau familie. Poți juca bowling, biliard, tenis de masă și multe altele. Nu contează dacă nu ești cel mai priceput, important este să te distrezi împreună cu cei dragi.

Participă la diverse activități culturale

Poți oricând să vizionezi un film la televizor, dar în weekend ar trebui să faci ceva mai special. Alege să mergi la un spectacol la operă, la teatru sau la o expoziție. De asemenea, poți vizita un muzeu la care nu ai mai fost până acum.

Pentru a profita la maxim de weekend, poți include cât mai multe activități în planul tău, însă nu uita să îți păstrezi și puțin timp în care să nu faci efectiv nimic: doar să stai să te relaxezi și să te bucuri de confortul căminului tău.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI