Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Cum să slăbești... gustând din toate în Kusadasi

Turcia este raiul gurmanzilor, este unică, plină de obiceiuri și tradiții, parcă ireală. Iar Kusadasi reprezintă Turcia la superlativ.

Cu a sa coastă dantelată, cu plaje fără cusur, nisip fin auriu, ape de cristal, flancată de resorturi moderne și restaurante de lux, Kusadasi reprezintă paradisul pentru fiecare turist. Frumoasa stațiune se laudă cu un bazar arhiplin de tarabe și magazine unde se vând o mulțime de bunătăți culinare, mirodenii sau fructe proaspete. Majoritatea turiștilor care ajung aici, sunt atrași ca un magnet de posibilități de petrecere a timpului liber și de deliciile culinare, care îți fac poftă să pornești în larg.

Chiar dacă ești la regim, nu ai cum să reziști în fața ispititoarelor plăcințele cu carne sau a pitei proaspete aburinde stropită din plin cu sos de roșii, presărată cu carne de miel aromată și legume. Sau a deserturilor cu nuci ori fistic caramelizat... Dar cum să mai slăbești, când astfel de bunătăți nu fac decât să-ți deschidă și mai mult apetitul?

În vacanță nu trebuie să te abții de la preparatele tradiționale, mai ales că bucătăria turcească este considerată una dintre cele mai sănătoase din lume. Rețeta succesului este să guști câte puțin din toate fără a face însă exces de zel, combinând fiecare masă cu serii de exerciții fizice, precum înotul sau alergatul dis de dimineață pe plajele cu nisip precum mierea.

Nicio masă turcească nu este completă dacă la sfârșit nu servești o cafea tare la nisip, sau un ceai aromat. Iar turcii se pricep tare bine la... regimuri de slăbit. Servește măcar de trei ori pe zi câte o cană de ceai de hibiscus, de mentă sau ceai negru, care pe lângă faptul că te ajută la digestie, este foarte bun pentru combaterea oboselii, este antioxidant și bogat în nutrienți. Turcii sunt băutori împătimiți de ceai, așa că la orice local vei merge, poți servi orice fel de ceai direct din samovar, reumplându-ți singur paharul ori de câte ori îți dorești.

de Mădălina Isar

Sejur Kusadasi

Hotel Flora Suites 3*– de la 180 euro + 329 lei, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu autocar, transferuri, insotitor de grup si asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

Recomandari