Live acumSerial: Sacrificiul (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Daniela Shah (Eturia): Numărul turiştilor români care merg în Mauritius s-a dublat faţă de anul trecut. O vacanţă costă în medie 1.500-1.600 euro de persoană

Numărul turiştilor români care merg în Mauritius a crescut în mod constant în ultimii ani, cu 30-40% anual, iar faţă de anul trecut s-au dublat, a declarat pentru News.ro Daniela Shah, cofondator Eturia, care spune că o vacanţă costă în medie 1.500-1.600 euro de persoană în această destinaţie exotică.

”Creşterile au fost constante în ultimii ani, cu 30-40% anual, iar faţă de anul trecut s-au dublat vânzările până în prezent, şi probabil vor creşte şi mai mult până la sfârşitul anului. Insula îmbină cu succes un sejur relaxant la plajă cu vizite în natură, diverse sporturi nautice şi experienţe autentice; este o destinaţie foarte potrivită pentru familiile cu copii, dar şi pentru luna de miere sau pentru pasionaţii de sporturi nautice, fiind accesibilă tot timpul anului. Pe scurt, este o destinaţie pentru toate gusturile. Resorturile ofera servicii de calitate, cu seri tematice, activităţi atractive pentru copii şi o gamă variată de activităţi opţionale, toate într-un cadru natural de vis”, a declarat pentru News.ro Daniela Shah, cofondator Eturia, touroperator specializat pe destinaţii exotice.

În acest an, aproximativ 650 de români au mers în vacanţă în Mauritius, mai mult decât dublu faţă de anul trecut, spune Daniela Shah, care estimează o creştere mai mare până la sfârşitul anului, întrucât touroperatorul are mai multe plecări de Crăciun şi de Revelion.

În anul 2018, în jur de 300 de români au mers în concediu în această destinaţie.

”În medie, o vacanţă în Mauritius costă 1.500-1.600 euro de persoană, o medie mai mică decât cea a anului precedent”, a adăuat ea.

În medie, românii stau şapte nopţi în vacanţă în Mauritius.

”Turiştii pot explora parcurile naţionale, pot opta pentru croaziere pe mare, vizite de shopping şi experienţe culinare autentice. Eturia colaborează de ani buni cu acelaşi partener local din Mauritius şi oferim clientilor noştri transferuri private, dar şi excursii personalizate, gândite special pentru ei. În plus, avem contracte directe cu peste 40 de hoteluri din Mauritius, majoritatea de patru şi cinci stele”, a mai spus cofondatorul touroperatorului.

În Mauritius, sezonul cald începe în noiembrie şi ţine până de Paşte. Turismul reprezintă 8-9% din Produsul Intern Brut al ţării.

Insula primeşte anual peste 1,3 milioane de vizitatori din toate colţurile lumii.

”Este celebru un citat dintr-una din cărţile lui Mark Twain care spune că 'mai întâi a fost făcut Mauritius şi apoi Raiul'. Mauritius este un paradis al simţurilor, nu doar pentru că încântă ochii privitorului cu peisajele sale superbe, dar şi pentru deliciul papilelor gustative, căci aici călătorul găseşte o varietate nesfârşită de gusturi şi arome aduse de emigranţi din toate colţurile lumii. Înconjurată de apele turcoaz ale Oceanului Indian, Mauritius nu este doar o insulă obişnuită, căci lagunele superbe cu ape liniştite şi valuri line care alintă ţărmurile, plajele generoase acoperite cu nisip perlat, străjuite de cocotieri, versanţii acoperiţi de vegetaţie tropicală şi munţii de origine vulcanică o transformă într-un tărâm exotic, plin de mister”, a afirmat Daniela Shah.

Sursa : news.ro