Live acumObservator 12
Prime Time 20:30X Factor

De ce merge toata lumea in Dubai?

Daca ai vazut Dubai City numai la televizor si ti-ai propus sa ajungi acolo macar o singura data iti oferim indeajuns de multe motive. Dubai a devenit in ultimii ani destinatia preferata de vedete, iar cele din Romania ne-au obisnuit cu deplasarile spre aceasta lume, unde luxul si opulenta fac parte din normalitatea unei vacante, care se poate numi de-a dreptul reusita.

Taxiuri numai cu aer conditionat, cladiri inalte din otel si mall-uri gigant
Aici se respira altfel si nu numai din cauza climei, dar si din cauza atmosferei orientale de lux, pe care un european pretentios o va percepe imediat ce va pune piciorul in Dubai. Lumea nu respira aer de hotel modest, iar rafinamentul se simte de la arhitectura cladirilor de-a dreptul impunatoare, pana la meniul restaurantelor dichisite cu ambianta aristocratica. Sa nu uitam ca magnatii petrolului au construit acest paradis constienti fiind ca la un moment dat resursele de titei nu vor mai exista, asadar turismul in Dubai este o alternativa ingenioasa. Iar pentru ca vizitatorii sa vina in numar mare a fost nevoie si de o ruta aeriana, care azi este cea mai luxoasa din lume. Compania se numeste Emirates Airlines.
Tot aici exista singurul hotel de sapte stele din lume, Burj al Arab, un loc unde luxul este redefinit, unde poti servi cafea cu praf de aur intr-un bar aflat la inaltimea celor 60 de etaje ale hotelului-minune. Pentru a intra in incinta sa, unde marmura si foita de aur e la tot pasul, trebuie sa arati rezervarea, apoi sa primesti confirmarea prin SMS pe telefon. O alta conditie pentru acces este respectarea codului vestimentar impus in aceasta tara araba. Preturile sunt usor ametitoare, la fel si panorama hotelului admirata de la inaltime.
Afla care sunt cele mai bune parcuri de distractie din Dubai pe TV Travel!
Ce faci in Dubai pe langa shopping?
A face shopping in Dubai este o indeletnicire de vacanta care poate deveni plictisitoare la un moment dat. Asa ca, pe langa asta, e musai sa te aventurezi pe plaja, iar una dintre cele mai frumoase este cea din zona Jumeirah, unde exista nisip foarte fin si palmieri umbrosi. Obiectivele turistice foarte importante sunt moscheile. Cea mai mare se afla in cartierul Bur Dubai, minaretul ei fiind de 70 de metri, iar numarul domurilor din sticla si otel ajunge la 45. Cea mai vizitata este moscheea Jumeirah, care se mandreste cu doua minarete identice, dar si cu multe lumini care-i dau un aer sacru, foarte interesant si, in acelasi timp, atragator pentru turistii europeni sau americani.
Citeste despre insule create artificial din Dubai pe TV Travel!
De Mădălina Răcorean

Recomandari