- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ne-ar fi greu să realizăm un top al celor mai bune preparate turcești, mai ales că bucătăria tradițională este una dintre cele mai sănătoase și savuroase din lume, cu multe condimente, ierburi aromatice și legume proaspete. Dacă în acest sezon estival mergi în vacanță în Antalya, trebuie neapărat să încerci unele dintre cele mai apreciate rețete culinare.
Antalya este un paradis pentru orice gurmand mai ales dacă alegi un sejur all inclusive, unde mâncarea și băuturile sunt pentru toate gusturile. Îți poți testa papilele gustative cu unul dintre cele mai servite preparate: Patlıcan Kebabı. În Turcia kebabul se referă la o varietate foarte mare de mâncăruri pe bază de carne, iar un astfel de preparat pe bază de cane de vită, roșii, vinete, ardei iute și ceapă gătite la grătar sub formă de frigărui este de încercat neapărat. În Antalya, Patlıcan Kebabı se poate servi alături de un iaurt gras de capră și o limonadă cu mentă.
Cele mai frecvente ingrediente folosite în preparatele turcești sunt fasolea, lintea, vinetele, roșiile, ceapa și ardeiul, așa că dacă ești vegetarian nu ar trebui să-ți faci griji în privința bunătăților. Poți încerca Mercimek Köftesi- chifteluțe din linte roșie cu ceapă verde și pastă de tomate, gătite în ulei de măsline sau de rapiță, care merg perfect fie ca aperitiv, dar și ca lângă un pilaf cu șofran cu coacăze sau stafide, ori cu ardei umpluți cu legume și prune.
Unul dintre preparatele ușoare care se servesc cel mai adesea seara, dar și vara, este Cacık- o supă ușoară din iaurt cu castraveți, mentă, piper și ierburi aromatice. Este foarte răcoritoare și poate înlocui cu succes preparatele pe bază de carne, mult mai grele, fiind extrem de sățioasă și hrănitoare.
În ceea ce privește dulciurile, Turcia se află în top la acest capitol. Cel mai cunoscut desert este Baclavaua care poate fi din fistic ori din nucă stropită din plin cu miere. De regulă, majoritatea produselor dulci conțin fructe oleaginoase sau confiate, dar și miere, siropuri dulci din suc de fructe proaspete, sau diverse aluaturi de patiserie.
De Mădălina Isar
Sejur Antalya
Hotel Kleopatra Ada 4*- de la 268 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.