Live acumObservator 16 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Descoperă cele mai populare orașe din Polonia, Germania și Cehia

Pornește într-o escapadă culturală pe urmele celor mai însemnați artiști ai muzicii clasice, în descoperirea palatelor regale și a monumentelor din patrimoniul UNESCO sau regăsește-te spiritual în catedrale baroce și gotice, din Polonia, Germania sau Cehia.

Europa Travel te invită într-un circuit complex de 10 zile cu autocarul, în orașe populare pline de însemnătate istorică, precum Cracovia, Varsovia, Praga sau Berlin. Turoperatorul mizează și în acest an pe cele mai bune tarife la toate tipurile de vacanțe – de la pelerinaje, chartere cu avionul și autocarul până la circuite și sejururi individuale. Astfel, poți descoperi locurile preferate prin programul ”Europa prin Europa Travel” și să te bucuri de cel mai bun raport calitate/preț.

Polonia, țara savantei Marie Curie

Cracovia, important oraș polonez, este gazda unui centru istoric parte din patrimoniul mondial UNESCO, ce se întinde pe malurile Vistulei și cuprinde fostele reședințe ale regilor. Orașul Cracovia cu vile pastelate și palate în stil gotic, adună în fiecare an mai bine de 7 milioane de turiști. De aici poți porni spre lagărele de concentrare de la Auschwitz, loc sfâșietor sinonim cu Holocaustul, ce face astăzi parte din UNESCO.

Capitala Poloniei, Varsovia îți prezintă un melanj armonios de culturi, istorie și atmosfera regală, în ciuda distrugerilor majore suferite în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Orașul vechi este ticsit de edificii prusace și rusești, în timp ce piața centrală este cel mai popular loc de promenadă din împrejurimi.

Simbol al locului este Castelul Regal cu impresionantele elemente arhitecturale gotice, în fața căruia tronează impozanta Coloană a lui Sigismund de 22 de metri. În Piața Veche se îngrămădesc cele mai multe edificii religioase precum Catedrala Sântul Ioan sau Biserica Sfântul Martin, cele mai exemplare simboluri gotice cu influențe baroce ale Varșoviei.

Între artă, cultură și istorie în Germania

Circuitul de la Europa Travel continuă cu explorarea celor mai interesante orașe nemțești, iar prima oprire va fi în capitala Germaniei. Situat la limita dintre nou și vechi, dintre cultură și artă stradală, Berlin este un oraș dinamic și multicultural.

Nu rata aici Memorialul Holocaustului, Poarta Brandenburg sau Insula Muzeelor – un sanctuar al artei ce se întinde între Kupfergraben și râul Spree și face parte din UNESCO. Simbol al orașului este Palatul Charlottenburg, pe care îl vei putea vizita alături de Europa Travel. Edificiul regal amintește, prin elementele sale roccoco și baroce, de glorioasa perioadă a Monarhiei Prusace.

Dacă vrei să afli și mai multe detalii despre fosta reședință a Regilor Prusiei, vizitează orășelul de poveste Postdam ce deține în patrimoniul mondial cea mai mare colecție de edificii regale precum Palatul Sanssouci cu grădinile sale imperiale, Insula Păunilor și impresionantele monumente baroce.

Renăscut din cenușă precum Pasărea Phoenix, Dresda domină malurile râului Elba fiind unul dintre cele mai vizitate orașe nemțești ce adună peste 10 milioane de turiști anual. Castelul Zwinger este cea mai fotografiată construcție a locului ridicată în elegantul stil baroc și împodobită cu mozaicuri și sculpturi interesante.

Cehia, țara cu peste 2000 de castele

Ultima parte a circuitului de 10 zile include opriri în orașele Republicii Cehe precum Karlovi Vary – o oază de paradis renumită pentru băile termale imperiale, Praga – orașul de aur cu cel mai mare castel medieval din Europa și Brno cu fortificațiile sale ridicate de slavi și peisajele pitorești ce te îmbie la relaxare.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Europa prin Europa Travel

Circuit Polonia – Germania - Cehia - Tarif: 440 Euro/persoana, 9 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri 2*-3*, transport autocar, ghizi locali, ghid roman, excursii la Palatul Sanssouci, Castelul Karlstein si Karlovy Vary (fara biletul de intrare). Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Recomandari