Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Descopera minunatii roses de sable!

Trandafirii din desert

Les roses de sable… Suna poate prea poetic, însa asa se numesc trandafirii de desert, care par a fi creaţi de un mare artist. Cu toate acestea, artistul este doar natura care, din ingrediente simple scoate aceste forme nemaivazute.

Trandafirii de desert sunt de fapt gips, care capata acesta forma intr-un mediu umed, sub actiunea scoartei terestre. Trandafirii de desert pot astepta milioane de ani pana sa fie extrasi de sub nisipul desertului.

Plimbarile prin desert iti vor ramane intiparite in minte

,,Sahara” in tamacheq, limba berberilor tuaregi, ,,deserta” in latina, ,,sahraa” in araba, sunt tot atatea nume pentru a numi intinderea de nisip a desertului. O plimbare prin desert ramane o amintire vie toata viata.

Desertul tunisian la Ksar Ghilane este o pagina desprinsa din povestile celor 1001 de nopti.

Incet, incet, am ajuns la Douiret, un bastion berber, situat in varf de munte.

Douiret este unul dintre acele rare locuri in care inca se mai vorbeste limba berbera. Candva un punct de plecare al caravanelor in toată Sahara si dincolo de ea.

Intinderea stralucitoare pe care trebuie sa o vezi

Apoi trecem pe la ,,Chott el Jerid” care, desi seaman cu o intindere de zapada este formata din sare. Chott el Jerid este fostul lac Triton despre care si Herodot spunea ca este de neinteles cum un lac poateavea apa sarata, fara sa aiba legatura cu marea…

Un obiectiv de neratat din Sousse este ,,Marea Moschee”, inclusa pe lista monumentelor protejate de UNESCO. Originalitatea constructiei, ridicata in secolul al IX-lea, pe locul primului Kasbah din 844, este data de faptul ca nu are minaret (turn).

Facem o oprire si la Port El Kantaoui, Saint Tropez-ul Africii de Nord, care cucereste inimile tuturor. Portul are un farmec aparte. Parca traiesti un vis. Aici totul este atat de frumos si de armonios incat pare ireal.

Ti-ai imaginat vreodata cum e sa petreci o noapte in mijlocul desertului, sa dormi in corturi inconjurate de palmieri si dune de nisip rosiatic, sau sa iei cina la lumina focului, cu paine coapta la nisip?

Dupa o astfel de experienta, nu exista decat o concluzie: Tunisia e o tara pe care trebuie sa o simti ca sa poti intelege cuvintele care o descriu.

Early Booking Tunisia

Hotel Prima Life Karawan 3* - de la 199 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică, agenția Kartago Tours (www.kartagotours.ro ),

+40 264 504 080

Carmen Stefan

Recomandari