Live acumAsia Express - Drumul comorilor
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul comorilor

Descoperă România pitorească: Maramureș, locul desprins din povești

Mii de turiști străini vin în Maramureș pentru a se bucura de peisajele rupte din paradis. Plimbările cu căruța în locuri unde nu ai semnal la telefon, iar accesul mașinilor este interzis, sunt cele mai căutate. Urmate de escapadele în satele liniștite unde se mănâncă atât de bine și de sănătos, încât nu ai mai pleca de acolo niciodată ...

Acest ținut istoric și pitoresc este fără îndoială cel mai frumos din țară, dar și unul dintre cele mai încantătoare din Europa. Datorită stilului de viață tradițional românesc, a obiceiurilor unice în întreaga lume, Maramureș ți se întipărește în suflet fie că ești genul de turist dornic de relaxare, sau că visezi mai degrabă la vacanțe active.

Locuri unice în lume

Maramureș găzduiește comori autentice – începând cu peisajele pitorești neștirbite de modernitate și de dezvoltarea turismului, cu superbele case cu acoperișuri din draniță (șindrilă) și până la bisericile din lemn parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Odată ajuns aici vei avea plăcuta impresie să constați că ai călătorit cumva în timp, într-un loc în care turismul nu și-a lăsat amprenta în ciuda faptului că aici vin mii de vizitatori. În poți începe incursiunea în această lume de poveste la o drumeție în Parcul Național Munții Rodnei, ce a fost desemnat rezervație încă din anul 1990 datorită speciilor de plante rare care se găsesc aici.

Maramureș, plai cu flori ...

Dacă ești plin de umor și îți plac călătoriile ceva mai lungi nu trebuie să ratezi Cimitirul Vesel de la Săpânța – unic în Europa, unde vei putea citi poezii și catrene cu tentă umoristică inscripționate pe crucile colorate. În această zonă se află și cea mai înaltă biserică de lemn din lume: Mănăstirea Peri, cu o turlă care atinge 78 de metri înălțime.

După ce te relaxezi pe pajiștile înverzite pline de căpițe de fân, admiri costumele tradiționale cu broderii unicat ale sătenilor și incredibilele porți sculptate în lemn, fă un tur al bisericilor medievale parte din patrimoniul UNESCO. Cea mai spectaculoasă dintre ele este fără îndoială Voroneț, supranumită Capela Sixtină a Estului ce a fost ridicată în numai 3 luni, un adevărat record pentru acea vreme, datând din anul 1488.

De Mădălina Isar

Oferta Speciala Maramures

Tarif: de la 875 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*-2*, transport autocar, servicii ghid. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.