Despagubiri pentru turistii din Grecia care au probleme din cauza grevelor

Turistii care ajung in Grecia si au probleme din cauza grevelor vor fi despagubiti. Oficialii eleni au hotarat sa le dea bani celor care le viziteaza tara si care sunt afectati de protestele impotriva autoritatilor. Autoritatile spera ca numarul turistilor sa creasca odata cu aplicarea masurii.


"Mi se pare corect ca Grecia sa incerce sa ii ajute pe cei care raman blocati. Dar sa nu uitam ca turismul reprezinta o parte importanta din PIB-ul Greciei asa ca guvernul incearca acum sa le dea motive turistilor sa viziteze aceasta tara", a declarat un analist economic.

Turistii aflati deja in Grecia au primit cu entuziasm vestea. Oamenii spun ca masura este binevenita si ca in felul acesta se simt mai in siguranta.

"Sa fii intr-o tara straina si sa ramai blocat din cauza grevelor poate sa fie o situatie extrem de neplacuta. Nu stiu ce as face, dar daca nu as avea de ales, bineinteles ca as profita de oferta", marturiseste un turist.

"Economia lor are nevoie de ajutor si una dintre solutii este atragerea veniturilor. Asa ca aceasta este, cu siguranta, o solutie de luat in seama", spune un alt turist.

Peste 20% din veniturile Greciei provin din turism insa anul acesta rezervarile au scazut la jumatate din cauza protestelor violente. Oficialii greci spera ca in acest fel sa imbunatateasca imaginea tarii in fata strainilor.

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri