Efectele crizei. Tot mai putini britanici aleg sa mearga in concediu in strainatate

Mai mult de jumatate de milion de locuitori ai Marii Britanii au preferat sa stea acasa in aceasta vara, in loc sa viziteze alta tara. Familiile aleg sa pastreze banii pentru facturile din lunile viitoare care devin din ce in ce mai mari.

Britanicii isi modifica stilul de viata pentru a suporta mai usor dificultatile financiare din ultima perioada. Conform The Telegraph, 13,4 milioane de cetateni ai Regatului au ales sa isi faca vacanta intr-o tara straina in cele trei luni de vara, cu 578.000 mai putin decat anul trecut.

Mai mult, cifrele Oficiului National de Statistica britanic anunta ca 36,4 milioane de britanici au plecat in alta tara pentru a-si petrece vacanta, cu 20% mai putin decat in 2008.

Reducerile cheltuielilor familiale sunt motivate de cresterea costurilor de zi cu zi, acestea ajungand la 70% din totalul veniturilor. Prin comparatie, in urma cu 10 ani, 56% din cheltuilelile unei familii se duceau pe mancare, intretinere si alte cheltuieli zilnice.

Potrivit The Telegraph, britanicii au ales sa evite tari precum Turcia, Egipt sau Tunisia si au mers in vacanta in Spania, Portugalia sau Grecia.

Foto: www.airplane-pictures.net

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri