Căutare Live

Emiratele Arabe Unite vor să lanseze o nouă viză turistică pe cinci ani

Cabinetul Emiratelor Arabe Unite a aprobat, la prima sa întrunire din acest an, o măsura care le va permite turiştilor intrări multiple în ţară pe parcursul a cinci ani, scrie publicaţia Arabian Business.

Emiratele Arabe Unite au anunţat astfel o schimbare a sistemului de acordare a vizelor turistice, aceasta fiind prima viză pe care o acordă pe cinci ani, pentru mai multe intrări.

Şeicul Mohammed bin Rashid, prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite şi guvernator al emiratului Dubai, a declarat că viza a fost aprobată la prima şedinţă a cabinetului EAU din acest an.

Şeicul a spus că viza le va permite turiştilor intrări multiple în ţară pe parcursul a cinci ani, fără a spune dacă va exista o taxă pentru cererea de viză.

În prezent, turiştii pot vizita Emiratele Arabe Unite cu o viză de intrare multiplă gratuită până la 90 de zile, de la data intrării.

Şeicul Mohammed a spus că prin această măsură îşi propune ca Emiratele Arabe Unite să devină o „principală destinaţie turistică la nivel global”.

Mişcarea vine în condiţiile în care numărul total de turişti internaţionali sosiţi la Dubai şi Abu Dhabi a crescut la 15,88 milioane în primele nouă luni ale anului trecut, în creştere de la 15,26 milioane în aceeaşi perioadă din 2018, conform statisticilor Băncii Centrale din Emiratele Arabe Unite.


Sursa : news.ro

Momente de basm la Bâlea Lac. Turiștii care ajung acolo dau peste un decor desprins parcă din povești... Cascada termală de la Toplița, monument al naturii unic. Apa se transformă în țurțuri la contactul cu aerul rece...
Ultimele știri