Antena Căutare

Esențiale pentru bagajul de vacanță. Ce nu trebuie să lipsească din geantă când pleci vara în concediu

Vacanțele și concediile sunt minunate și extrem de binevenite, însă bagajele și împachetatul nu sunt la fel de distractive, mai ales dacă deplasările se desfășoară în familie. De aceea, am întocmit o listă cu lucrurile care nu trebuie să lipsească din bagajul de vacanță pentru o escapade estivală.

valiza cu haine si accesorii de vara, palarie de paie, tricouri colorate Galerie
Din geanta de voiaj nu trebuie să lipsească perechi de pantaloni scurți și costume de baie, accesoriile de acoperit capul și încălțămintea lejeră | Shutterstock

Făcutul bagajului pentru un concediu binemeritat poate părea simplă, dar uneori procesul se transformă într-o adevărată știință, pe care doar călătorii experimentați par să o stăpânească. Există însă câteva trucuri care pot contribui la înlesnirea împachetatului.

Înainte de a începe făcutul propriu-zis al bagajului, este importantă alegerea valizei sau troller-ului în care vor fi puse lucrurile. E nevoie de o geantă de călătorie versatilă, încăpătoare și ușor de transportat. De asemenea, e important să ții cont de durata călătoriei și de activitățile planificate, astfel încât să încapă tot ce e necesar în geanta aleasă.

Organizarea lucrurilor poate fi o provocare, așa că mulți specialiști recomandă fie separatoare de bagaj, fie stiluri de împachetare a lucrurilor care să permită optimizarea și folosirea la maxim a spațiului disponibil în geantă. Specialiștii în optimizare recomandă rularea hainelor sub formă de sul fiindcă această tehnică ajută la maximizarea spațiului și la minimizarea cutelor.

La fel de eficientă ar fi tehnica “pachetului”, în care se înfășoară cu grijă fiecare articol de îmbrăcăminte în jurul unui centru din lenjerie intimă și tricouri. De exemplu, un maiou sau un sutien se acoperă cu un tricou, iar acest “nucleu” se împachetează cu articole mari precum blazere sau rochii.

Articolul continuă după reclamă

În ceea ce privește hainele, importantă e alegerea versatilă a pieselor vestimentare. Articolele subțiri și care pot fi asortate cu ușurință în mai multe ținute sunt recomandate vara în concediu. Din geanta de voiaj nu trebuie să lipsească perechi de pantaloni scurți și costume de baie, accesoriile de acoperit capul și încălțămintea lejeră. Sunt mulți specialiști care recomandă respectarea regulii 5, 4, 3, 2, 1 – bagajul, spun ei, nu ar trebui să aibă mai mult de cinci perechi de șosete și seturi de lenjerie intimă, patru tricouri sau bluze, trei perechi de pantaloni/fuste, două perechi de încălțăminte și o pălărie.

Iată o sugestie de listă cu lucruri esențiale pentru bagajul de vacanță. Ele nu ar trebui să lipsească din geanta de călătorie într-un concediu de vară:

Vestimentație
- câte o ținută casual, de zi, pentru fiecare zi a sejurului
- 2 sau 3 ținute elegante, în funcție de locația sejurului
- lenjerie intimă
- pijamale
- 1 sau 2 costume de baie
- șosete
- curea, pălărie/șapcă, eșarfă/sarong

Produse de toaletă
- pastă și periuță de dinți
- săpun/gel de duș
- șampon și/sau balsam
- deodorant
- produse de machiaj
- lame de ras
- cremă de ras
- cremă hidratantă
- cremă cu protecție solară
- demachiant și dischete demachiante
- soluție de lentile de contact
- dezinfectant
- parfum

Esențiale
- bani cash și/sau carduri
- încărcătoare și/sau adaptoare
- prosoape
- ochelari de soare
- geantă de plajă

Documente
- bilete
- rezervări
- documente de identitate
- permis de conducere
- card de sănătate

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile Vineri, 12.07.2024, 16:49
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x