Antena Căutare

Excursia cu șenilata pâna la Castelul Corvinilor, experiență unică

Turiştii care viziteză Castelul Corvinilor din Hunedoara pot avea parte şi de senzaţii tari în vehicule militare. Ideea este a unui tânăr pasionat de şenilate, care îi transportă pe vizitatori pe traseul unei foste mocăniţe din munţii Poiana Ruscă. Un drum pe cât de greu, pe atât de fermecător. La sfârşitul aventurii, turiştii sunt întâmpinaţi cu plăcinte tradiţionale, pălincă şi vişinată.

Turiştii care viziteză Castelul Corvinilor din Hunedoara pot avea parte şi de senzaţii tari în vehicule militare. Ideea este a unui tânăr pasionat de şenilate, care îi transportă pe vizitatori pe traseul unei foste mocăniţe din munţii Poiana Ruscă.

Un drum pe cât de greu, pe atât de fermecător. La sfârşitul aventurii, turiştii sunt întâmpinaţi cu plăcinte tradiţionale, pălincă şi vişinată.

Când şenilata coboară prin văi abrupte, pe drumuri pietruite, turiştii îşi fac brusc plinul de adrenalină. Traseul fascinant din munţii Poiana Ruscă trece prin păduri şi prin tuneluri. Din când în când, vizitatorii mai fac câte un popas ca să imortalizeze momentele şi să afle secretele zonei.

Excursia, care durează aproximativ o oră, este organizată pe traseul unei foste mocăniţe. Şenilata porneşte din localitatea Zlaşti, în apropiere de Castelul Corvinilor, şi merge până în Ţinutul Pădurenilor.

Aventura e cu atât mai intensă, cu cât vehiculul militar construit special pentru armatele din Finlanda şi Suedia accelerează prin inima pădurii.

Pe traseul de 20 de kilometri, turiştii sunt întâmpinaţi cu prăjituri şi plăcinte tradiţionale.

Specialitatea din Ţinutul Pădurenilor se numeşte "plăcintă în colţuri". Potrivit tradiţiei, cu cât familia era mai numeroasă, cu atât aluatul avea mai multe colţuri.

După ospăţul în mijlocul naturii, turiştii îşi continuă aventura. O astfel de excursie costă aproximativ 1.000 de lei - însă preţul se împarte în funcţie de numărul doritorilor.

Comorile din România. Munții Metaliferi, în topul CNN al celor mai frumoase locuri din Europa... Cinci cele mai frumoase călătorii cu trenul din întreaga lume...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x