Experiențe romantice în Mallorca, cea mai mare insulă spaniolă

Perla Insulelor Baleare, Mallorca este celebră pentru peisajele boeme cu plaje albe și golfuri turcoaz, coline semețe învelite în pini și orașe medievale din piatră. Restaurantele pescărești, catedralele și muzeele aglomerate sunt la fel de căutate de vizitatorii dornici de escapade romantice.

Mallorca este un adevărat paradis pentru îndrăgostiții care aleg să-și oficializeze relația aici, cum a fost și cazul artistului britanic James Blunt care s-a cununat pe insulă cu Sofia Wellesley, nepoata ducelui de Wellington. La fel de bine, cea mai mare insulă spaniolă oferă cadrul perfect pentru o lună de miere de neuitat, grație peisajelor sălbatice și a locurilor uitate de modernitate.

Palatul Almudaina

Situat în fața măreței catedrale La Seu, din capitala Palma de Mallorca, Palacio d'Almudaina este unul dintre cele mai boeme locuri de pe insulă, care te transpune într-o poveste cu prințeșe și prinți pe cai albi. Cetatea dezvoltată de mauri și reproiectată de marele Jaime al II lea, fiul lui Jaume I Cuceritorul, are interioare mărețe decorate cu mobilier aparținand mai multor epoci, fiind influentate de arhitectura romana si cea maura. Mersul pana la palat poate fi la fel de interesant, străzile pietruite te conduc către o grădină de pini, portocali și lămai , ce îi dau locului o notă cu iz regal.

Cap Formentor

Latura pitoreasca a insulei o reprezinta Capul Formentor. Drumul pana la cel mai nordic punct din Mallorca, șerpuiește pe langă dealuri îmbrăcate în măslini și cranguri de portocali, oferindu-ți priveliști rustice remarcabile. La capătul drumului, se așterne cea mai spectaculoasă plajă sălbatică a insulei Mallorca. Formentor Beach nu măsoară mai mult de 500 m lungime, dar chiar și așa nu este deloc aglomerată nici măcar în sezonul de varf, pentru că cei mai mulți dintre turiști nu se încumetă să parcurgă drumul aventuros pană aici. Cadrul idilic cu pini, nisipul alb fin ca mătasea, golful turcoaz plin de recife de corali, contribuie la romantismul locului.

Sa Calobra

O croazieră pe un iaht privat pe apele turcoaz ale Mediteranei cu oprire în Sa Calobra, poate fi cea mai romantic experiență trăită în vacanță. Stațiunea exclusivistă este celebră pentru coastele abrupte cu stanci în nuanțe de ocru intens care par că năvălesc cat ai clipi în golfurile idilice. Plajele cu mici pietricele albe sunt perfecte pentru clipe petrecute în doi, iar apele numai bune pentru înot în tandem.

De Mădălina Isar

Oferte de Vacanta Mallorca

Hotel Java 4* - tarife de la 679 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion, transfer hotel-aeroport-hotel, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri