Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Festa Veneziana - Italia se pregateste de carnaval

Intrarea in Postul cel mare al Pastilor debuteaza, la Venetia, cu strigatul "lepadarii" de pacatul carnii: "Carni vale!" (un fel de "Adio, carne!", ca sa parafrazam titlul unui roman celebru).

Sau, mai bine spus, este timpul pentru "Carnivale". Pentru joc si exuberanta, pentru mici ori mari pacate ascunse sub masca. Este timpul pentru Carnaval!

Anul acesta, Venetia isi asteapta turistii frenetici intre 26 februarie si 8 martie. Dar, mai inainte de aceasta, in weekendul ce tocmai a trecut, Venetia a fost numai si numai a venetienilor, pentru... "Festa veneziana".

Sambata, 19, si duminica, 20 februarie, locuitorii Serenissimei au avut parte de o sarbatoare numai a lor, un fel de "antrenament cu munitie de razboi" pentru carnavalul ce va urma.

"Festa veneziana" a debutat cu "Volo della Pantegana" (zborul aobolanului), o parodie a "zborului ingerului" cu care incepe, de fiecare data, Carnavalul. "Sobolanul" a "zburat" nu din varful Campanillei, ci de pe unul dintre podurile Venetiei cartierului Cannareggio, "alungat" cu maturile de "gospodinele" speriate, pe Canale Grande... A urmat apoi o "regata" (din nou in cheie parodica), la care au participat sute de barci.

Marele Carnaval incepe sambata! Daca nu v-ati hotarat unde sa mergeti in weekend, Venetia poate fi o optiune.

"Carni vale!"

Citeste si Jurnalul National!

Foto: infoturismiamoci.com

Recomandari