Live acumX Factor (r)
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Festivalul Medieval de la Sighisoara si-a deschis portile!

Sighisoara imbraca, in acest weekend, straie de sarbatoare. Cea de-a 20 editie a Festivalului medieval si-a deschis portile inca de ieri. Cele cinci ordine cavaleresti au colindat strazile pe ritmuri de muzica mediavala, goarne si tobe, spre incantarea sutelor de turisti. Unii dintre ei chiar au imbracat vesminte medievale si s-au alaturat alaiului.

Strazile cetatii au inceput sa rasune la ora 16. Gongul si tobele au anuntat startul editiei din acest an al Festivalului Medieval. Cavalerii, domnitele, luptatorii si chiar clovnii au fost personajele principale ale spectacolului oferit sutelor de turisti adunati pe strazile vechi din Sighisoara.

Seara a fost deschisa de cavaleri. Cei ai Ordinului Chigot din Bulgaria, Crux Alba din Ungaria, Cavalerii de Medias, Argotica din Sibiu si cavalerii ordinului Lup din Tirgu-Mures au fost primii care si-au facut aparitia in cetate.

De pe margine, turistii au profitat cum au stiut de spectacol. Unii s-au pozat, altii s-au oprit sa cumpere suveniruri, iar cei mai indrazneti s-au infiltrat in alai. Roiul de turisti le umple buzunarele nu doar comerciantilor, ci si proprietarilor de pensiuni.

In aceasta seara, Sighisoara va primi Premiul Europei si cerul va fi luminat de un foc de artificii. Festivalul se va termina maine seara, cu arderea pe rug a vrajitoarei.

Recomandari