FOTO! 24 de ore in Edinburgh

Mai frumos decat Glasgow, capitala Scotiei, Edinburgh este un oras recomandat in acest an pentru vizitele de scurta durata. De la castele si cladiri impresionante pana la locuri de vizitat sau de cumparaturi ieftine, Edinburgh merita vizitat, chiar si pentru 24 de ore.

Arhitectura georgiana, un oras pe care il poti vizita doar cu pasii, fara a apela la mijloacele de transport, monumente impresionante si nenumarate variante de petrecere a timpului liber - orasul scotian Edinburgh este una dintre recomandarile agentiilor de turism pentru toamna lui 2011.

Ce sa faci o zi in Edinburgh

Incepe-ti ziua cu un mic dejun la Vallvona&Crolla - o patiserie cu accent iitalienesc, dar care este considerata cea mai buna din tot orasul. Aici poti lua o gustare excelenta pentru un inceput de zi.

Indreapta-ti apoi pasii spre castelul situat pe dealuri, principala atractie a orasului. Construit inca din secolul 11, castelul Ediburgh are cateva locuri pe care nu trebuie sa le ratezi: capela St.Margaret si Memorialul Razboiului Scotian.

2011/08/18//355941-edi2.jpg

La intoarcerea spre oras trebuie sa treci pe strada Princes, situata chiar langa castel - de aici vei admira panorama superba a orasului.

Inapoi in centru: langa podul George al 5-lea vei da de Muzeul National Scotian, iar tot in aceeasi zona trebuie sa vezi statuia catelului Greyfriars Bobby, care are o poveste impresionanta.

2011/08/18//355926-catel.jpg

Catelul a vegheat timp de 14 ani neintrerupti, pana la deces, la capataiul mormantului stapanului sau, un ofiter de politie, iar autoritatile orasului au decis sa-l onoreze astfel, pentru devotamentul sau extraordinar.

Mergi apoi la Gradinile Botanice, care dateaza din anul 1670. Spre seara, inainte de masa, poti intra in nenumaratele magazine de suveniruri, de unde iti poti achizitiona un kilt scotian.

2011/08/18//355930-haine.jpg

Indiferent ce decizi sa faci, Edinburgh e plin de istorie, care te va inconjura clipa de clipa, e plin de oameni amabili si calzi, mandri ca ii vizitezi, e plin de locuri si monumente care au in spate povesti extraordinare.

Calatorie placuta!

Foto: lonelyplanet.com

Ultimele știri