Căutare Live

FOTO! Cascada Victoria, o adevarata minune naturala

Legendara Cascada Victoria (aflata la granita dintre Zambia si Zimbabwe) este una dintre cele mai frumoase minuni naturale. Un loc al inaltimilor si parte a Patrimoniului Mondial, aceasta cascada a atras, de-a lungul anilor, milioane de turisti dornici de inspiratie si marasm.

Raul Zambezi avea peste doi kilometri latime cand s-a varsat pentru prima oara peste platoul de bazalt, de la 108 metri inaltime.

De-a lungul milioanelor de ani, incredibila putere a apei a sapat in stanca, concentrandu-si gurile de revarsare, insa urmele vechii cascade sunt inca vizibile.

Involburata Cascada Victoria este de o asemenea forta, incat ceata formata la izbirea picaturilor de apa poate fi vazuta de la peste 20 kilometri distanta. Vechiul nume, Mosi-oa Tunya, insemna, in limbajul bastinasilor, "fumul fulgerelor".

Granita naturala dintre Zambia si Zimbabwe este de-a lungul raului Zambezi, astfel incat rezervatii naturale, de o frumusete extraordinara, se afla pe ambele maluri ale apei. Intr-un astfel de peisaj, dominat de inaltimi, nu puteau lipsi pradatorii. Vulturii si soimii sunt stapanii acestui tinut unde omul se simte deopotriva strain si parte a naturii.

2011/03/02//203666-hepta1.jpg

Ramasite umane vechi de 2 milioane de ani, apartinand Homo habilis, au fost indentificate de arheologi. Astazi, doar turistii sunt cei care misuna in aceste tinuturi. Sute de mii de iubitori ai naturii viziteaza anual Cascada Victoria.

Perioada ideala pentru a vizita acest peisaj este in luna ferbruarie sau martie, cand raul se revarsa la putere maxima. 50 de milioane de metri cubi de apa cad in fiecare minut, la apogeu.

Pentru turisti, este o calatorie care invita atat la meditatie, cat si la distractie. Aflat in mijlocul naturii, te vei putea bucura de frumusetea acestei cascade, dar vei beneficia si de distractie: plimbari cu elicopterul, expeditii cu ghid, excursii in tinut sau salt cu parasuta.

Vezi galeria foto!

sursa: NationalGeographic

foto: Hepta.ro

Santiago de Chile, metropola ocrotita de Anzi... Ecoturismul, business de criza...
Ultimele știri