FOTO! Cele mai spectaculoase 5 calatorii cu trenul din lume

Daca v-ati saturat de intarzierile, disconfortul si vanzatorii ambulanti cu care sunt asociate calatoriile CFR, nu renuntati la mersul cu trenul si nici nu emigrati. Schimbati doar zona in care calatoriti. Cu siguranta se va schimba si peisajul.

1. Orient Expres

2011/07/26//339073-orient_express_thelazydesigner_com.jpg

Luxul este cuvantul ce caracterizeaza aceasta calatorie cu trenul: pe tot drumul ce te va duce de la Istanbul la Londra, vei fi impresionat de tot ce vei vedea: de la vagonul restaurant dotat cu argintarie de origine franceza si pahare de cristal, pana la traseul ce te va purta prin Viena, Praga si Paris.

2. Trans-Siberianul

2011/07/26//339077-trans-siberian_wikipedia_org.jpg

Calatoria incepe in gara Yaroslavl din Moscova si nu se opreste pana cand nu te-a facut sa strabati o treime din lume. Vei trece prin Vladivostok, cel mai mare port rusesc la Oceanul Pacific, dar si pe langa lacul Baikal, care parca apare de nicaieri in taigaua Siberiana. Iar cand crezi ca ai ajuns la Beijing, vei fi uimit de Marele Zid Chinezesc.

3. Beijing - Shanghai

2011/07/26//339072-beijing_shanghai_worldfastest.blogspot_com.jpg

Dupa ce ai ajuns in orasul ce a gazduit cele mai recente Jocuri Olimpice de Vara, nu e cazul sa te opresti; e timpul sa iei trenul catre Shanghai, mai ales ca distanta dintre cele doua orase e acoperita in aproape 5 ore. Renovata recent, linia ce uneste cele doua metropole permite atingerea unei viteze de 300 de km/h.

4. Turul palatelor indiene

2011/07/26//339074-palace_on_wheels.jpg

Daca vrei sa vezi India, cel mai comod mijloc de a face acest lucru este pe calea ferata. Din aprilie pana in septembrie, in fiecare zi de miercuri a saptamanii te poti imbarca la bordul unui tren ce te va purta prin Jaipur, Jaisalmer, Jodhpur, Ranthambhore National Park, Chittorgarh (Chittor), Udaipur, Keoladeo Ghana National Park si Agra. Desi calatoria dureaza 7 zile, deplasarile intre orase se fac, cel mai frecvent, in cursul noptii. Trenul are doua vagoane restaurant si un bar.

5. Turul Muntilor Stancosi

2011/07/26//339075-rocky_mountaineer.jpg

Aceasta calatorie de doua zile pe langa Muntii Stancosi din Canada se desfasoara pe timpul zilei, pentru a-ti oferi prilejul sa admiri fiecare canion, fiecare rau si fiecare lac glacial pe care il vei intalni. Dupa ce pleci din Vancouver, e bine sa stai lipit de geam, pentru ca, in curand vei vedea muntii British Columbia, iar apoi cei Stancosi ti se vor infatisa in toata splendoarea lor. Vei putea vedea orasul Calgary, dar si minunile din Jasper National Park.

foto: wikipedia.org, lonelyplanet.com

Ultimele știri