Live acum
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

FOTO! Havana, orasul anilor '50

Ritmul cubanez te invita la dans pe fiecare strada, la fel ca scenele din filmul "Dirty Dancing Havana Nights". Femei frumoase, lume sociabila, veselie, senzualitate si trabucuri - cuvinte care descriu, intr-un mod cat mai realistic, viata de pe strazile din Havana.

Havana si imaginea Comandantului

Revolutionar de stanga, si insurgent sud-american, Che Guevarra a reusit sa se impuna in Cuba, mai ales atunci cand a fost sustinut de Fidel Castro. Acestia au reusit sa doboare regimul lui Batista si sa instaureze un nou regim: comunismul "exotic".

Imaginea lui "El Che" este peste tot: pe case, pe panouri publicitare, in restaurante sau sub forma de graffity, dovada clara a faptului ca acesta a ramas o imagine prolifica in istoria Cubei si, mai ales, a capitalei, Havana.

Nopti in Havana

Ziua, capitala Cubei este molcoma si lenesa, de parca ar fi un om in varsta ce leneveste cu un trabuc in gura, la coltul unei strazi. Insa, noaptea este momentul in care Havana isi traieste viata.

2012/01/23//492820-94032-masini_colorate.jpg

Viziunea pro-americana a ramas intiparita pe strazile capitalei: in Havana se afla mii de automobile Ford, Oldsmobile, Cadillac sau Chevrolet, care dateaza din 1930-1950. Acesta este momentul in care barurile, cluburile, cinematografele si teatrele se trezesc la viata.

Unul din cele mai prolifice cluburi de noapte din Havana este "Miramar", clubul in care toata lumea danseaza pe ritmuri senzuale de salsa.

Muzica si dansul

Da, in Havana este exact ca in "Dirty Dancing 2". Oamenii danseaza si canta pe strada, zi si noapte, pe ritmuri fierbinti de salsa, fiind modalitatea perfecta prin care sa scape de stresul cotidian.

O dovada a acestui spirit dansant si a muzicalitatii cubaneze este trupa Buena Vista Social Club, originara chiar din capitala lui Fidel Castro.

2012/01/23//492821-94033-noapte_in_havana.jpg

Havana Night Club - de la traditie la arta

Celebrul rom "Havana Night Club" a fost inventat in 1870 de catre familia Baccardi. "Havana Night Club" ia forma romului originar, cunoscut initial ca "baccardi" si transformat apoi in "el ron", ce a fost transformat de superficialii americani in "rum" si desacralizat in momentul in care acesta a fost amestecat cu Cola.

Acest rom clasic este cosumat in toata lumea, fiind produse anual aproape 2 milioane de ladite. Aspectul cel mai important al acestui rom este ca respecta cu strictete reteta originala.

"El Rom" a luat in ziua de astazi o forma artistica, presarata cu exotism, prin cocktail-uri delicioase si cunoscute de catre toti petrecaretii din lume: Mojito, Daiquiri, Pina Colada si Cuba Libre.

Viata in Havana este un miraj. Lumea este lenesa in sensul "tropical" al cuvantului. Magazinele se deschid la 10, iar majoritatea lumii lucreaza noaptea. Orasul traieste prin darnicii turisti, care sa lasa dusi in mrejele senzuale si fascinante ale ritmurilor de salsa, presarate cu rom clasic, soare si plaja exotica.

Vezi si GALERIA FOTO de mai jos!

Foto: Hepta

Recomandari