FOTO! Top 5 destinatii spectaculos de bizare

Terra inca mai are o multime de secrete imposibil de descifrat. Exista numeroase regiuni ciudate, ce atrag turisti din toate colturile lumii, unde au loc fenomene inexplicabile, chiar si pentru oamenii de stiinta. In continuare, IMOPEDIA prezinta zece dintre cele mai bizare destinatii, locuri fascinante prin aura de mister ce le inconjoara sau prin frumusetea ce incanta sufletul.

Plaja Racetrack, Statele Unite ale Americii

2011/08/15/353256-plaja-usa.jpgPlaja Racetrack (in traducere „pista de curse") este situata in Death Valley (Valea Mortii) din California si este unul dintre cele mai plate locuri din lume. In timpul iernii, climatul este ploios, astfel ca suprafata devine alunecoasa. In acest anotimp pietrele „se misca", lasand urme clare pe jos. Conform credintei populare, vantul este de vina pentru acest fenomen ciudat. Cu toate acestea, pietrele nu au fost niciodata filmate sau fotografiate in timp ce se misca. Intrebarea de pe buzele tuturor americanilor este: de ce, in era tehnologiei, nu exista cadre care sa surprinda fenomenul?


Ochiul Saharei, Mauritania

2011/08/15/353255-ochiul-saharei.jpgTuristii nu pot vedea mare lucru de la fata locului, dar o calatorie cu Google Earth ofera imagini de neuitat. In Mauritania exista stanci ciudate, asemanatoare unui glob ocular, avand un diametru de 50 kilometri, care poarta numele de Structura Richat. Sunt mai multe teorii care incearca sa explice originea acestei minuni, dupa ce initial se stabilise ca este un crater. Teoria cea mai raspandita sustine ca este produsul unui eroziuni, o minune geologica straveche, in mijlocul desertului Maur Adrar.

Sanqingshan, China

2011/08/15/353258-sanquinsan-china.jpgEste vorba despre un Parc National, din provincia Jiangxi, care este micut, dar impresionant. Exceptionalele roci de granit inaltate deasupra pamantului datorita eroziunii (fenomen cunoscut sub numele de „afloriment") sunt adesea inconjurate de ceata, astfel ca se formeaza un decor de-a dreptul mistic, care ofera o senzatie de liniste si aventura in acelasi timp. Apusurile aici sunt spectaculoase, mai ales ca se revarsa peste cascade, lacuri si izvoare. Este o destinatie obligatorie pentru amatorii de imagini suprarealiste.

Poarta Iadului, Turkmenistan

2011/08/15/353257-poarta-iadului.jpgIn inima Asiei Centrale, in desertul Kara-Kum, este Poarta catre Iad, constituita cu putin ajutor din partea oamenilor. In 1971, expertii sovietici au hotarat sa foreze in pestera plina de gaz natural, dar in urma lucrarilor, acoperisul acesteia s-a surpat, lasand o gaura cu un diametru de 60-70 metri. Dupa acest incident, a continuat sa iasa gazul din adancuri. Constienti de pericolul la care erau expusi cetatenii, reprezentantii guvernului au hotarat sa aprinda gazul. De atunci si pana astazi, focul nu s-a oprit, oferind o priveliste spectaculoasa, in special noaptea. Fenomenul a atras turisti din intreaga lume, dar oamenii nu pot sta prea aproape mai mult de cateva minute, din cauza caldurii si a gazului sufocant.

Eaglehawk Neck, Tasmania

2011/08/15/353259-tazmania.jpgSituata in sudul Tasmaniei, este o fasie subtire de pamant care leaga Peninsula Tasmania de continent. Eaglehawk Neck este unic, deoarece solul arata ca si cum ar fi format din dale cu forme geometrice perfecte, de parca ar fi pavat. Fenomenul este foarte rar, acest aspect fiind dat de eroziunea rocilor sub actiunea placilor tectonice. Cu toate acestea, a devenit cunoscut pe plan mondial nu din cauza peisajului deosebit, ci din cauza ca locul era strajuit de caini fiorosi. Acum multi ani, cand erau trimisi aici criminalii englezi, condamnatii incercau sa evadeze pe aici. Pentru a-i impiedica, un comandant a adus noua bestii legate cu lanturi lungi, astfel incat se apropiau foarte mult, dar fara a se atinge. Asa ca sfasiau pe oricine incerca sa treaca. Numai trei osanditi au reusit sa evadeze printre acesti cerberi ai zilelor noastre.

sursa: imopedia

foto: lonelyplanet.com

Ultimele știri