FOTO! Top 5 trasee incarcate de istorie

Esti plictisit de rutina de zi cu zi? Ti se pare ca pe vremuri se traia altfel? Esti nostalgic? Nu te poti intoarce in trecut, dar poti sa vezi urmele lui in prezent. Cum? Vizitand unul din locurile incarcate de istorie.

1. Canalul de Suez - Petra

2011/07/30/342513-canalul-de-suez.jpgCanalul de Suez a reprezentat un punct strategic, pentru Imperiul Britanic, dar s-a transformat intr-un veritabil cimitir in urma bataliei de la Aqaba, din 1917. Pe langa istorie, puteti admira si navele care par ca aluneca prin desert. Apoi, puteti merge la Petra in Iordania, pe urmele lui Lawrence al Arabiei.

2. New York - Montreal

2011/07/30/342511-americanii.jpgCalatorind de la New York spre Montreal, puteti vedea cateva locuri importante pentru istoria Statelor Unite care, desi a debutat in epoca moderna, e fascinanta in felul ei. In apropierea vaii Hudson puteti observa fortareata Ticonderoga, aflata la granita cu Canada, sau campul de lupta de la Saratoga, acolo unde s-a dat o batalie decisiva pentru Revolutia Americana.

3. Ucraina

2011/07/30/342515-ucraina.jpgPopulatia si teritoriul Ucrainei au trebuit sa infrunte multe vicisitudini ale istoriei, iar cicatricele inca se vad. Cartiere de evrei parasite, ferme construite si abandonate, buncare anti-nucleare, toate amintesc de evenimente din trecutul relativ recent: Al Doilea Razboi Mondial, colectivizarea, razboiul rece. Orasele Odessa si Sevastopol, odata centre ale culturii rusesti, au fost afectate serios de jumatatea de veac in care comunismul a fost prezent.

4. Marele Zid Chinezesc si Xian, China

2011/07/30/342512-armata-de-teracota.jpgDesi se spune ca la pomul laudat sa nu te duci cu sacul, Marele Zid Chinezesc iti va taia rasuflarea. Este un moment inchinat incercarii omului de a domina natura. Dupa aceasta vizita, puteti zbura la Xian pentru a vedea Armata de Teracota. Multe din monumentele de pe glob au fost construite de personalitati mai mult sau mai putin importante, la scara istoriei, asa cum a fost Tutankhamon, un faraon Egiptean ca oricare altul. Dar Armata de Teracota a fost construita pentru a-l apara pe cel ce e supranumit „fondatorul Chinei", Qin Shi Huang, primul imparat.

5. Grecia

2011/07/30/342514-grecia.jpgAici poti sa faci o calatorie in timp si sa vezi cum se traia cu 2000 de ani in urma. Ruinele constructiilor din antichitate te vor impresiona si te vor duce cu gandul la Homer si la filosofia lui Platon sau Socrate. Nu degeaba vechea Elada este numita „Leaganul civilizatiei europene".

foto: lonelyplanet.com

Ultimele știri