Căutare Live

FOTO! Vezi cele mai spectaculoase pesteri subacvatice!

Pesterile subacvative sunt spectaculoase, dar trebuie sa faci un efort special pentru a le putea vedea.

Din aceasta cauza, ele sunt apreciate mai ales de catre pasionatii de sporturi acvatice. Totusi, in zonele in care nivelul marii a scazut, exista si pesteri care pot fi vizitate de turistii mai putin aventurosi.

1.Pestera lui Fingal, din Scotia. Este una dintre pesterile formate in urma actiunii valurilor marine si poate fi vizitata fara costum de scafandru. Se afla acum deasupra nivelului marii si este situata in Staffa, o insula nelocuita din Scotia. Coloanele hexagonale de bazalt din pestera sunt unice. Se spune ca pestera era locuita de un urias care a construit un drum intre Scotia si Irlanda.

2.Pestera din Santa Rosa, California. Este o pestera subacvativa si a aparut in urma prabusirii peretelui unei alte pesteri de acelasi gen.

3.Pestera Belvedere din Sardinia. Miturile spun ca, intr-o alta pestera, aflata la 100 de metri distanta, traieste Neptun, zeul marii.

4."Marea pestera albastra" din Belize. Este o destinatie preferata de pasionatii de scufundari deoarece are o adancime de peste 124 de metri.

5."Pestera leului de mare" din Oregon, SUA. Este una dintre cele mai mari si mai complexe pesteri. Este locuita de numeroase animale marine, printre care si leii de mare.

VEZI MAI JOS O GALERIE FOTO SPECTACULOASA!

Foto: Daily Mail.co.uk

VIDEO! Luna de miere de vis: Au calatorit in jurul lumii... Top 10 cele mai vizitate parcuri nationale din lume...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri