Căutare Live

Grecia își redeschide plajele. Destinația preferată a românilor își relasează turismul. Lista cu restricții impuse turiștilor

În doar două zile şi Grecia îşi deschide plajele. Evident, atât turiştii, cât şi angajaţii, vor trebui să respecte reguli stricte de distanţare socială, dacă vor să se bucure din nou de plajă. Ce măsuri de protecţie au luat autorităţile de acolo pentru deschiderea sezonul estival.

În Grecia continentală, călătoriile vor fi permise începând cu 18 mai, fără restricții, asta în timp ce plajele din Atena au fost luate cu asalt de localnici imediat după deschidere.

Sute de eleni au profitat de temperaturile ridicate şi au invadat plajele din apropiere de Atena.

Măsuri de protecţie pe plajele din Grecia

  • Oamenii vor fi înregistraţi la intrarea pe plajă
  • Nu au voie mai mult de 40 de persoane/1.000 mp
  • Distanţa minimă dintre umbrele: 4 metri
  • Şezlongurile vor fi dezinfectate
  • Distanța între două șezlonguri: 1,5 metri
  • Sporturile de echipă sunt interzise
  • Se vând doar produse ambalate
  • Comercializarea alcoolului este interzisă
  • Toți angajații trebuie să poarte măști

Românii ar putea călători în scop turistic în grecia vara aceasta

Grecia va solicita turiştilor să prezinte la intrarea în ţară un test de coronavirus pe care l-au făcut înainte de plecarea din ţara de origine, a declarat secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei care conduce Direcţia Generală Turism, Răzvan Pîrjol.

Citește și:

Tulpină diferită în România? Cele mai frecvente simptome de Covid-19, raportate în Europa, altele față de cele de la noi

Acesta a precizat că noua procedură i-a fost transmisă miercuri în cadrul unei convorbiri pe care a avut-o cu ministrul Turismului din Grecia şi a subliniat că detaliile procesului nu au fost finalizate.

"S-a discutat că Grecia va cere un atestat, sub orice formă ar fi el, de test, la intrarea în ţară, şi în urma propunerii de protocol pe care o vom primi în următoarele zile vom vedea toate detaliile tehnice legate de retur, carantinare şi aşa mai departe. Nu am intrat în detalii (despre tipul testului, n.r.), dar pot să-mi imaginez că este sub forma unei vize: călătorul va trebui să prezinte un test făcut la plecarea din ţara de origine. Nu este vorba de o hârtie de tip paşaport sau carnet de sănătate, este adeverinţa unui test făcut înainte de plecare.", a declarat Răzvan Pîrjol.

Citește și:

„Al doilea val de COVID-19 este exclus! Epidemia se încheie!” Medicul care susține că a găsit tratamentul anti-coronavirus anunță „moartea” virusului

Secretarul de stat din Ministerul Economiei a explicat că are discuţii despre condiţiile pentru reluarea turismului cu Grecia, Bulgaria şi Franţa.

Vom merge cu patru ore înainte de zbor în aeroport și vom trece prin corturi de triaj. Cum se schimbă călătoria cu avion...
Parteneri
Zodii norocoase în dragoste pe data de 14 august 2022. Nativii care își găsesc sufletul pereche
Catine.ro
Ultimele știri
x