in piata au fost peste 1.000 de oameni, care au urmarit un eveniment de gastro cooking
Preparate reci
Arta carvingului
Arta de a sculpta fructe si legume este veche de mii de ani, iar inceputurile ei se afla in Thailanda. Astazi aceste sculpturi sunt piesa de rezistenta a multor localuri din toata lumea si au inceput sa fie apreciate si in restaurantele noastre. „Este pentru prima oara cand introducem la Campionatul International de Gatit in Aer Liber sectiunea Carving", ne-a declarat Radu Zarnescu, coordonatorul proiectului si cea mai puternica voce de la ACEEA.
Printre reprezentantii de seama ai acestei sectiuni se afla si Chitic Alexandru in varsta de 20 de ani, de la Aro Palace din Brasov, student la Facultatea de Alimentatie si Turism din Brasov. „Am lucrat cinci zile la piesele pentru concurs.
Cea mai simpla lucrare a fost un trandafir sculptat in dovleac, la care am lucrat 25 de minute, iar cea mai complicata a fost un ansamblu de 3 cai pe un suport, la care am lucrat 9 ore. Pentru a le mentine proaspete le-am dat cu aspic, apa si lamaie si le-am invelit in folie", ne-a marturisit tanarul concurent, care a obtinut doua premii intai la acest concurs.
Citeste si Jurnalul National!