Idei de vacanță la munte, în România. 7 locuri frumoase de vizitat, în 2019

 
+7 click pentru
galerie

Când căldura verii devine sufocantă, cu toții căutăm un loc răcoros, cu priveliști frumoase pentru a ne petrece vacanța. Iată câteva idei de vacanță la munte în România în articolul de pe a1.ro

Dacă te pregătești de concediu, dar nu ai marcat încă un loc pe hartă, nu ezita să alegi o destinație de vacanță în România. Un loc liniștit, cu aer curat și plin de verdeață poate fi prilejul ideal pentru a te relaxa câteva zile, chiar și atunci când e vorba de un weekend. Iată câteva idei de vacanță ce te vor ajuta să te decizi unde să pleci la munte vara asta.

Idei de vacanță la munte  în România – Valea Doftanei

Un colț de paradis amplasat într-un cadru pitoresc situat în partea nordică a județului Prahova, între văile Prahova și Teleajen, la Valea Doftanei. O atracție importantă a zonei o reprezintă Lacul Paltinu, un loc potrivit pentru un grătar sau un picnic. În afara drumețiilor făcute pe jos, te poți bucura de o plimbare cu bicicleta pe traseul pentru biciclete pe ruta Valea Doftanei-Cornu-Câmpina sau un traseu de echitație până în Posada. Zona oferă posibilitatea de a petrece niște zile de neuitat și de a te încărca de energie și gânduri bune.

Idei de vacanță la munte  în România – Stațiunea Straja

Începem lista noastră de idei de vacanţă la munte cu staţiunea Straja, care se află în Judeţul Hunedoara,Munţii Vâlcan,în S-V Carpaţilor Meridionali. Straja are 210 cabane,vile,pensiuni şi case de vacanţă. Oamenii sunt foarte primitori şi calzi,iar peisajul este cu adevărat spectaculos.

Staţiunea este renumită şi pentru încărcătura religioasă şi istorică,aici putând fi vizitate Crucea Eroilor şi Schitul Straja. Accesul în această minunată staţiune de vacanţă se face dinspre Petroşani sau Târgu-Jiu,pe şoseaua naţională DN 66,iar la intersecţia de la Livezeni urmezi indicatorul Lupeni pe DN 66A.

Idei de vacanță la munte  în România – Comana

Un loc de vis aflat la doar 30 de km de București, înspre Giurgiu este Comana. Aici poți vizita Sfânta Mănăstire Comana, situată în comuna Comana, ctitorită de Vlad Țepeș în anul 1461, Parcul Natural Comana, cea mai mare arie protejată din Câmpia Română, Balta Comana, cea de-a treia zonă umedă din România și a doua ca biodiversitate după Delta Dunării. Mai mult decât atât, te poți bucura de o super distracție în Parcul de aventură Comana, distracție ce presupune tiroliană, echitație, plimbări cu trăsura, plimbări cu barca cu vâsle și cu motor, plimbări cu caiacul, tir cu arcul.

Tot la Comana se afla și Moara de Hârtie din Satul meșteșugurilor, concepută ca un atelier-muzeu care păstrează și transmite mai departe tradiții manufacturiere românești și universale.

Idei de vacanță la munte  în România – Salina Turda

Când vine vorba de idei de vacanţă la munte, Salina Turda din Cluj ocupă un loc de cinste pe listă deoarece ea ocupă locul 22 printre cele mai incredibile destinaţii de vacanţă din lume. Fiind considerată cea mai frumoasă salină din lume,Turda este un loc pe care nu vei regreta să-l vizitezi. Salina este printre cele mai faimoase locuri subterane din lume,aici putând vizita diverse pavilioane extraordinare,cum ar fi Mina Iosif-sala ecourilor,Mina Terezia,Sala Puţului de extracţie.

Mina Terezia,poate cea mai spectaculoasă de aici este o mină clopot de 90 m înălţime şi 87 m diametru. Exploatarea sării a lăsat aici un lac subteran cu o insulă de sare în mijloc,stalactite şi eflorescenţe. Salina este deschisă atât în timpul săptămânii,cât şi în weekend. Găsiţi aici ştrand,bazin de înot,salină-agrement şi centru SPA,iar pe toată suprafaţa Minei Rudolf,a ştrandului şi a centrului de tratament aveţi acces la internet wi-fi gratuit. Cu siguranţă vei avea o vacanţă la munte deosebită fie că ai nevoie de relaxare,fie că vrei să vizitezi ceva de neuitat.

Idei de vacanță la munte  în România – Băile Tușnad

Cu un peisaj superb la poalele munţilor,cunoscută şi ca "Mica Elveţie", Băile Tuşnad nu trebuie să lipsească de pe nicio listă de idei de vacanţă la munte. Aici, efectele terapeutice ale apelor minerale vă vor oferi o vacanţă relaxantă,dar plină de entuziasm. Aici puteţi vizita Lacul Sfânta Ana,lacul unde apa este cristalină,fiind singurul lac din Europa Centrală aşezat într-un crater vulcanic,este păstrat intact şi este o raritate a naturii. Cetatea Bálványos din ciuc unde puteţi vedea rămăşiţele celei mai mari cetăţi străvechi ale secuilor. De asemenea cele 6 izvoare naturale vă vor fortifica organismul atât intern,cât şi extern,aşadar vacanţa la munte poate însemna motiv de răsfăţ.

Idei de vacanță la munte  în România – Canionul Moldoveanu

Dacă vrei să explorezi necunoscutul și să ai parte de o experiență de neuitat, Canionul Moldoveanu se numără printre cele mai deosebite destinații de weekend din România. În Munții Făgărașului se află acest loc mai puțin cunoscut în rândul turiștilor români, o formațiune spectaculoasă compusă din calcare și dolomite. Pentru a parcurge întreaga zonă nu ai nevoie de mai mult de o zi, două, însă va fi o experiență unică.

Idei de vacanță la munte  în România – Maramureș

Vişeu de Sus situat în judeţul Maramureş vă oferă o vacanţă la munte ca în antichitate. Mocăniţa,singurul tren din Europa cu locomotivă cu abur,care se mai foloseşte încă în activitatea forestieră vă va duce într-o zonă de o frumuseţe rar întâlnită,cu păduri seculare virgine,căci nu există aşezări umane sau infrastructură de transport. Tot în această zonă găsești izvoare minerale cu ape feruginoase,extrem de benefice.

Citește și:

Stațiuni pe litoral, în Bulgaria. 8 destinații perfecte pentru vacanța de vară

Vacanța de vară 2019: Ce destinații aleg românii și câți bani cheltuie

Sursă foto: alexandrenache.ro,ideipentruvacanta.ro, antenasatelor.ro, hotelguru.ro, stiridecluj.ro, andreea-sedna.eu, valeadoftanei.rofacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI