Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Idei de vacanță. Luna de miere dulce în Corfu

Combinația spectaculoasă de nou și vechi, tradițional și modern, plaje aurii și ape azurii, fac din Corfu destinația perfectă, pentru îndrăgostiții care vor să petreaca un sejur dulce în Grecia.

Tradiții grecești

O atenție deosebită, se acordă tradițiilor de nuntă în Corfu. Pentru că localnicii se mândresc cu trecutul lor zbuciumat, unele dintre obiceiurile cele mai de seamă, au devenit un fel de ”legi nescrise”, pe care inevitabil trebuie să le respecte. La fel este și în cazul vacanței după căsătorie.

Proaspăt căsătoriții nu au voie să depună niciun efort în cadrul sejurului lor. Una dintre tradițiile grecești de care se ține cont, în cadrul petrecerilor tradiționale, este cea în care soțul își arată dragostea pentru parteneră, spărgând cât mai multe farfurii. În trecut, se obișnuia ca dansatoarelor sa li se arunce la picioare cutii din fier, în semn de respect și de apreciere pentru numărul artistic, astăzi moda s-a schimbat puțin, iar cutiile au fost înlocuite cu obiecte din ceramică.

Explorează ”orașul venețian”, al insulei

Cele mai multe dintre tradițiile grecești sunt păstrate ca la carte, mai ales în satele de pescari sau în cele de munte ale insulei, însă nici capitala nu face excepție de la regulă. Orășelul miroase încă a venețieni, iar urmele lăsate de aceștia încă sunt evidente, în special pe clădirile din centrul orașului vechi, aflat sub protecția UNESCO.

Așezată pe o peninsulă stâncoasă, măreața fortăreață care ți se întredeschide în fața ochilor, este o adevărată construcție antică, unde să te poți bucura de o sesiune de shopping în stil grecesc. Imaginile văzute de la Old Fortress, castelul din piatră în care sunt incluse zeci de clădiri medievale, sunt amețitoare. Imortalizează și apusul soarelui care se pierde în apa de un albastru intens, de pe faleza care înconjoară vechea moară, cunoascută sub denumirea de Cotrafossa, simbolul orașului.

de Mădălina Isar

Early Booking Corfu

Marina Apartments- de la 237 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332

Recomandari