1. Ithaa - restaurant sub apa, Maldive.
Restaurantul se afla la 25 de metri sub nivelul Oceanului Indian, in insula Rangali din Maldive, intre o laguna si un recif de corali. O cupola de sticla pleaca de la podea si acopera sub forma unui arc intreg restaurantul, asa ca poti lua masa incojurat de viata marina.
Localul a costat 5 milioane de dolari si ofera in meniu, printre altele, spuma de crab cu ciabatta si maioneza de trufe sau mascarpone de banane si chili.
2. The Clinic, Singapore.
Localul este mai degraba un spatiu al experimentelor moleculare gastronomice. Emulsii speciale create cu ajutorul ultrasunetelor sau mesele de spital pe care este servita mancarea completeaza ideea de local special.
Atractia localului este o supa pe baza de taitei din zeama de masline care se obtine prin injectarea zemei de masline intr-un lichid foarte fierbinte.
3. S'Baggers, Germania.
Vorbim aici de un restaurant complet automatizat. Mancarea traditionala bavareza (carne, cartofi, varza) este preparat inca de bucatari umani, insa apoi comenzile sunt aduse pe circuite electrice, iar comanda se da online de la masa, cu ajutorul unor tablete electronice, care ofera si acces la internet, pentru perioada asteptarii.
Foto: tailormade-morocco.co.uk / travelandleisure.com
Partiile de schi ale Turciei... Agentii de turism au scos pe piata pachetele early booking...