Insula unde femeile au accesul interzis a fost inclusă în patrimoniul UNESCO. Acesta este unul dintre cele mai misterioase locuri din lume, iată şi motivul!

 

Insula Okinoshima din Japonia, este unul dintre locurile în care femeile au accesul interzis. Motivele religioase stau la baza acestei interdicţii  iar Agenţia culturală a ONU, UNESCO, a declarat zilele trecute insula sit de patrimoniu mondial Okinoshima.

Bărbaţii care trăiesc pe această insula respectă tradiţii şi obiceiuri religioase străvechi. De asemenea, insula este deschisă publicului doar o singură dată pe an, în timpul unui festival care are loc în luna mai. Chiar şi atunci, femeile nu pot pune piciorul aici. Bărbaţii sunt supuşi unui ritual purificator, trebuie să se dezbrace şi li se interzice să povestească ce anume au văzut sau au trăit acolo.

Festivalul este organizat pentru a comemora memoria militarilor japonezi şi ruşi care au murit în timpul bătăliei navale de pe Marea Japoniei, aproape de această insula, în anul 1905. În jur de 200 de oameni au voie să asiste la acest eveniment.

Insula Okinoshima rămâne datorită acestor obiceiuri, unul dintre cele mai misterioase locuri din lume.

Sursa: BBC

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe