Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Iordania, paradisul din inima deșertului

Aruncată de divinitate parcă la întâmplare între dunele uriașe de nisip roșiatic precum lanurile de maci, Iordania este una dintre cele mai frumoase țări ale lumii, peste care timpul a trecut fără să lase semne.

Iordanienii, mândrii de țara lor trăiesc după premiza că fiecare zi este unică, ”celebrând-o” în fiecare moment într-un ritm lent. Dar în Țara Sfântă totul se desfășoară lin, beduinii își vând mărfurile pe marginile șoselelor, iar caravanele transportă în tihnă materiale dintr-un colț în altul, prin pustiul deșertului. Wadi Rum este considerat chiar cel mai frumos deșert din lume și asta datorită ”valurilor” roșii care se ridică în adierea suavă a vântului care a sculptat alături de timp, adevărate opere de artă în bucățile uriașe de rocă.

La prima vedere Iordania te întâmpină cu un peisaj arid, dar bogățiile țări sunt ascunse de ochii călătorilor. Explorând imensul deșert găsești așezări ale beduinilor, castele de nisip și construcții antice unice în lume. Dar drumul nu se oprește aici, conducându-te către orașele pline de viață, moderne și elegante unde timpul este mai alert decât în deșert.

Amman este cea mai bună alegere dacă tânjești după lux, resorturile elegante, obiectivele turistice numeroase și localurile de noapte sunt în număr extrem de mare, chiar dacă te afli totuși într-o țară arabă. Călătoria pornește spre locuri ireale, în Aqaba singura stațiune de litoral din Iordania, ai impresia că ai ajuns de fapt în Europa, totul pare de poveste: plajele late, apele cristaline, bogățiile subacvatice... că doar ești la Mare Roșie, nu-i așa?

Însă cireașa de pe tort o vei zări abia ce vei ajunge să plutești pe un val... Este posibil, pentru că Iordania are deshidere la Marea Moartă, iar salinitatea excesivă a mării te ajută să ”stăpânești” apele precum un magician. Nu-ți mai spunem nimic de peisaje, de atmosferă și de povești, dar te atenționăm, la ora 19:00 trebuie să te trezești din vis pentru că este zonă de graniță, iar înotul în Marea Moartă este interzis după apusul soarelui.

de Mădălina Isar

Oferte Turistice Iordania

Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50/[email protected], pe www.cocktailholidays.ro /telefoane 0771.638.324/021.317.84.55, sau pe www.aerotravel.ro /telefon 0731.20.20.70.

Recomandari