Despre bucătăria grecească deja știi că este irezistibilă și sănătoasă! Dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru această vară, ar trebui să iei în calcul o escapadă gourmet în Thassos. Este cea mai verde și mai pitorească insulă grecească care te cucerește instant.
Supa de pește, musaka, meze, brânză feta la cuptor sau simpla salată au devenit deja un simbol al Greciei, pe care cei mai mulți turiști se înghesuie să le deguste an de an.Locuitorii insulei Thassos au investit foarte mult în localuri și restaurante în care se servesc preparate tradiționale bio, ba chiar respectă cu sfințenie rețetele moștenite din străbuni.
Liniștită și fără prea multe cluburi de noapte, Thassos este alegerea cea mai bună dacă ești un pofticios. Pe lângă bunătățile pescărești sau cele pe care deja le cunoști ar trebui să încerci și kleftiko un preparat din carne de miel cu os, marinată în suc de lămâie și tot felul de mirodenii și gătită la foc mic în cuptor pe lemne, ori vinete umplute cu caracatiță stropite din plin cu mult sos de roșii.
Dacă ți-am făcut poftă de bunătăți trebuie să știi că pe insula Thassos sunt mai multe tipuri de localuri în care poți gusta din cele mai bune preparate. De exemplu taverna este localul unde se mănâncă tradițional grecesc, tot felul de preparate dintre cele mai diverse la prețuri modeste. În psistaria mergi dacă îți plac preparatele la grătar, nu contează că sunt legume, carne sau chiar fructe.
În categoria psarotaverna intră localurile unde se servesc pește și fructe de mare, gătite în cele mai diverse moduri cu putință, delicioase, suculente dar la prețuri ceva mai piperate. Dacă nu te poți decide ce vrei să încerci prima dată, mergi în localurile estiatorion, aici te poftim la preparate de tot felul atât din bucătăria grecească cât și din cea internațională.
de Mădălina Isar
Hotel Aeria 3*+ - de la 174 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.