- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Istoria pietelor de Craciun dateaza din Evul Mediu - primele au aparut in Germania, de unde s-au raspandit apoi in toata Europa. Potrivit documentelor, cea mai veche piata de Craciun din lume s-a desfasurat in orasul Dresda, in anul 1434. Multimea de lumini, brazii cu globuri sclipitoare, dulciuri si turta dulce, tarabe cu suveniruri, nelipsita scena religioasa a ieslei in care s-a nascut Iisus si, nu in ultimul rand, colindatorii, creeaza o atmosfera de basm. Manifestarile incep de la jumatatea lunii noiembrie si dureaza pana la sfarsitul anului.
Bruxelles
In Place Sainte Catherine are loc in fiecare an Piata de Craciun a orasului Bruxelles. Aici se amenajeaza in jur de 240 de casute de Craciun, decorate ca niste bucati uriase de turta dulce.
Casutele de lemn reprezinta diverse tari europene si ofera vizitatorilor o gama larga de produse, de la obiecte de arta la piese lucrate manual si decoratii de Craciun. Preparatele culinare te imbie sa le gusti, alaturi de deja celebrul vin fiert, prezent in toate pietele de Craciun europene, fructe confiate, turta dulce, ciocolata si scoici.
Strasbourg
Daca vrei sa vizitezi cea mai veche piata de Craciun din Franta, trebuie sa ajungi de sarbatori in Strasbourg. Aceasta piata gazduieste in jur de 300 de cabanute care atrag numerosi turisti in perioada sarbatorii Nasterii Domnului.
Vizita la Piata de Craciun poate include si un drum la catedrala Notre-Dame-de-Strasbourg, ambele fiind in acelasi loc. Catedrala reprezinta unul dintre cele mai ilustrative si frumoase exemple de arhitectura gotica din intreaga Europa. In jurul edificiului religios exista numeroase restaurante si baruri in care poti sa bei ceva cald si sa te relaxezi.
Piata de Craciun din Praga se deschide de obicei in sambata de dinainte de Ajun si functioneaza zilnic, pana la inceputul lunii ianuarie.
In ciuda frigului de afara, Piata de Craciun din Praga este tot timpul aglomerata. Intre cumparaturi poti sa te incalzesti cu vin fiert, grog, lichior cald de miere si sa-ti potolesti foamea cu preparatele traditionale.
Nurnberg
Daca iti surade ideea unei carti postale care ilustreaza un oras calduros si primitor parfumat cu miresmele unui vin fiert si a unor delicatese traditionale, la care se adauga cateva festivitati care dateaza de secole, atunci Piata de Craciun din Nurnberg este locul ideal. Deschisa intre 1 si 24 decembrie, aceasta piata este una dintre cele mai cunoscute din toata Germania, datand din secolul al XVII-lea. Cu peste 200 de pravalii amplasate in jurul centrului Orasului Vechi, piata mai ofera si concerte de muzica live, dar si activitati dedicate copiilor.
Copenhaga
Piata de Craciun din Tivoli este cea mai importanta din Copenhaga si reprezinta destinatia de iarna ideala pentru familii. Aproape 2.000 de beculete sunt aprinse pe raul Tivoli, asigurand atmosfera de sarbatoare. Vizitatorii au ocazia sa se plimbe cu trasura si sa-si petreaca timpul in parcurile de distractii.
Citeste si Revista Felicia!