Live acumFilm: 101 Dalmatieni (r)
Prime Time 20:00Film: Parker

Kerkyra, orașul cu două fortărețe

În spatele frumuseții uluitoare a insulei Corfu, se află povestea captivantă și complexă a celor două fortărețe ridicate de venețieni pentru a-și proteja cât mai bine portul. Pe insula grecească viața localnicilor se desfășoară între cele două construcții care domină orizontul Kerkyrei.

Capitala insulei Corfu este un amalgam de stiluri inspirate de civilizațiile care au avut sub stăpânire insula zeci de ani. Arhitectura orașului cu casele nu mai înalte de două etaje, este în stil venețian, datorită faptului că locul a fost sub stăpânirea acestora mai bine de 400 de ani. Vei zări și construcții în stil englezesc, chiar dacă puține dintre clădirile ridicate de aceștia au supraviețuit timpului. Corfu a fost sub ocupație britanică puțin sub 50 de ani, iar acest lucru este vizibil în stilul corfioților. Orașul este vegheat și astăzi îndeaproape de cele două fortărețe aflate pe de-o parte și de cealaltă a orașului vechi.

Fortăreața Veche este probabil una dintre cele mai frumoase constucții de apărare din Grecia, ridicate ca o încununare a gloriei venețiene. Este un complex de așezări și clădiri care au servit mai multe roluri, cu terase etajate de unde se vede marea. Este un stil arhitectural incredibil cu pereți din calcar roșiatic care pare că sfidează timpul. Constucția de apărare se ridică pe un deal la aproximativ 60 de metri deasupra nivelului mării, iar între faleză și turn se află un mic port de ambarcațiuni fascinant.

Drumul prin orașul vechi te conduce către Noua Fortăreață, un labirint de intrări ascunse și tuneluri care te înfioară și te cuceresc în același timp. În secolul al XVI lea, venețienii au ridicat o nouă fortăreață care avea să protejeze orașul de atacuri. Aceasta este poziționată pe o colină între noul și vechiul port. Dacă urci pe ultima terasă din piatră vei putea admira o panoramă uluitoare asupra orașului vechi plin de case în culori pastel cu acoperișuri din țiglă, care te vor cuceri iremediabil.

de Mădălina Isar

Sejur Corfu

Hotel Kostas 2* – de la 449 lei/ persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, insotitor de grup si asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

Recomandari