Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Lisabona - un oras cu farmec discret

Daca ar fi comparat cu Roma sau Paris, Lisabona este un oras al carui frumuseti nu sunt expuse, ci al carui farmec nu este accesibil imediat. Nu exista bulevarde imperiale care sa te atraga si care sa se intinda cat poti privi cu ochii. Dar desi nu ofera imagini maiestuoase, orasul este plin de atmosfera pe strazile sale mici si pietruite, in curtile caselor vopsite in nuante de albastru, in magazinele cochete de patiserie si tramvaiele vechi ce te duc in inima pitorescului.

Muzeele orasului nu sunt palatele grandioase pe care le poti intalni in multe capitale europene, dar locuri vibrante si cu un aer tineresc. Muzeul Calouste Gulbenkian este unul dintre cladirile ce gazduieste o colectie impresionanta de obiecte de arta apartinand magnatului petrolier armean Calouste Sarkis Gulbenkian.

Apoi este Museu de Oriente, unde se gasesc artefacte estice gazduite in aceasta cladire ce a fost pe vremuri un depozit pentru peste sarat. Muzica inunda strazile, din baruri si restaurante unde in fiecare noapte se canta fado, muzica traditionala portugheza. Cel mai bun mod de a te perinda prin oras poate fi sa iei tramvaiul numarul 28, care este o piesa antica, din lemn ce te duce din zona de cumparaturi Baixa ce dateaza din secolul 18, pana la cartierul vechi Alfama.

2010/12/01//154767-tram.jpg

Sau poti urca in unul dintre vechile elevadores, trenuletele cu cabluri. Elevador da Gloria te duce din Praca dos Restauradores pana la Bairro Alto, iar unul cu un traseu mai spectaculos este Elevador de Santa Justa, ce te urca vertical de la nivelul marii pana la Chiado, epicentrul modei in din oras.

Piata principala nu are insa foarte multe de oferit so nici istorica Praca de Comercio ce duce spre raul Tangus. Poti vizita in schimb istoricul TurnBelem si sa admiri simbolurile maritime ale Lisabonei, sa cauti celebrele deserturi "pasteles de nata" si sa te bucuri de cultura locului.

Foto: holiday-beds-direct.com

simplonpc.co.uk

Recomandari