Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Mamaia: Preturi ca pe Coasta de Azur, servicii romanesti

Statiunea Mamaia mai este numita si Saint-Tropezul estului. Asta pentru ca o cina la Marea Neagra costa la fel sau chiar mai mult decat in locuri cu renume din Europa. Doar berea si tigarile sunt mai ieftine.

O zi pe plaja din Mamaia poate concura cu una petrecuta in orice alta destinatie de renume din Europa. Costurile ajung la 53 de euro de persoana. Mancarea da tonul notei de plata care creste la soarele din Mamaia mai mult decat in multe locuri din Europa.

Spre exemplu, pentru o cina in doi si o sticla cu vin autohton, turistii platesc in medie 39 de euro, intr-un restaurant din statiunea Mamaia. Acelasi meniu comandat intr-un restaurant din statiunea bulgareasca Sunny Beach va costa cu 10 euro mai putin. Mai ieftina cu aproximativ 9 euro decat in statiunea romaneasca va fi si cina intr-un restaurant pe litoralul portughez.

Preturile la terasele din Mamaia stau fara frica langa cele afisate de trattoriile din Roma, una din destinatiile de top ale lumii. Si aici selectia o fac turistii, care in vremuri de criza sunt mult mai atenti cu bugetul de vacanta.

Insa, au si romanii cu ce sa se laude. La Mamaia, este raiul viciosilor. Tigarile si berea sunt mult mai ieftine decat in restul statiunilor din Europa. Aici o sticla de bere costa in medie 1,36 de centi, la jumatate de pret fata de o taverna greceasca sau un restaurant turcesc.

Ca sa atraga turistii, investitorii de la noi trebuie sa depaseasca un zid: Romania este aproape inexistenta ca destinatie turistica.

Desi impart acelasi litoral, vecinii nostri din sud au reusit sa devina cunoscuti. Intr-un top al destinatiilor ieftine de vacanta recomandate de specialistii britanici, Bulgaria ocupa primul loc, urmata de Portugalia si Turcia.

FOTO: Intact Images

Recomandari