Antena Căutare

Minivacanța de 1 Decembrie. Cum va fi vremea la munte, unde va fi cel mai aglomerat și ce stațiuni vor fi închise

Sărbătoarea Sfântului Andrei şi Ziua Naţională a României aduc o minivacanță pentru românii care au un serviciu ce poate fi întrerupt. Stațiunile vor fi aglomerate în majoritatea țării. Iată care sunt previzunile pentru zilele ce urmează

Minivacanța de 1 Decembrie. Cum va fi vremea la munte, unde va fi cel mai aglomerat și ce stațiuni vor fi închise
Minivacanța de 1 Decembrie. Cum va fi vremea la munte, unde va fi cel mai aglomerat și ce stațiuni vor fi închise | Hepta

Zeci de mii de vizitatori sunt aşteptaţi să ajungă în staţiunile de pe Valea Prahovei în minivacanţa prilejuită de 1 Decembrie şi de sărbătoarea Sfântului Andrei, turiştii putând merge în drumeţii pe munte, în parcul de distracţii de la baza domeniului Kalinderu din Buşteni sau pe pârtiile de începători de la Azuga.

Reprezentantul Centrului de Informare Turistică de la Sinaia, Paul Popa, a declarat, vineri, pentru Agerpres, că se aşteaptă ca în aceste zile să vină în staţiune zeci de mii de vizitatori, însă, în ceea ce priveşte numărul de turişti care intenţionează să se şi cazeze în oraş, datele sunt incerte şi în continuă schimbare, date fiind condiţiile impuse de contextul pandemic.

Prognoza meteo bună pentru turiștii dornici de drumeții


Toate instalaţiile pe cablu funcţionează, iar prognoza meteorologilor este bună, astfel că cei care ajung la Sinaia pot merge în drumeţii pe munte, în plimbă prin oraş, în vizită la muzee sau pot sta la terase, ele fiind încă deschise.

La Buşteni, este deschis Fun Park-ul de la baza domeniului Kalinderu, instalaţiile pe cablu şi telecabina funcţionează, iar turiştii pot merge pe Platoul Bucegi.

Ce stațiuni vor fi închise și din ce cauze


Autorităţile de la Azuga au anunţat deschiderea pârtiilor pentru începători de la Sorica şi Cazacu, astfel că iubitorii sporturilor de iarnă şi cei care vor o bulgăreală pot merge în această staţiune.


Staţiunile de pe Valea Prahovei se află sub incidenţa unor restricţii ca urmare a faptului că rata de infectare cu noul coronavirus este de 5,33 la Sinaia, de 4,40 la Buşteni şi 4,24 la Azuga.

Cât vor costa vacanțele la munte de sărbători. Proprietarii au anunțat din timp prețurile

Ce au pierdut în vară speră să recupereze în acest sezon. Cabanierii din Gorj anunță că vor păstra aceleași prețuri de sărbători atât la cazare, cât și în restaurante, chiar dacă au înregistrat pierderi substanțiale în pandemie.

Prima ninsoare a adus și sute de rezervări, iar telefoanele cabanierilor sună neîncetat de două zile. Ca să-i ademenească pe turiști la munte, proprietarii pensiunilor le promit că vor păstra aceleași prețuri ca anul trecut, chiar dacă în pandemie cheltuielile lor au crescut și încasările au fost minime.

Prețurile de sărbători nu vor fi mai sus decât cele de anul trecut. În această perioadă, o noapte în stațiune costă între 80 și 150 de lei, iar dacă vorbim de pachetul pentru sărbătorile de iarnă, prețurile pornesc de la 450 de lei de persoană pentru trei nopți de cazare, mic dejun și masă festivă, potrivit Observator.

Deja multe cabane sunt ocupate în proporție de 80-90%, următorul val de turiști este așteptat în acest weekend când mulți vor profita de mini-vacanța de 1 decembrie

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x